ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Κάθε Εσύ και κάθε Εγώ

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 00° 09’ του ζωδίου του Ζυγού. Επηρεάζει έντονα Κριούς και Ζυγούς, καθώς και Καρκίνους και  Αιγόκερους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 00°–02° του Παρορμητικού σταυρού.

Η εγγύτητα της μοίρας της Πανσελήνου με τις τελευταίες μοίρες του Μεταβλητού Σταυρού, επηρεάζει επίσης Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 28°–29° του Μεταβλητού σταυρού.


Μια Πανσέληνο στο Ζώδιο του Ζυγού θα απολαύσουμε το βράδυ 20  προς 21 Μαρτίου, με το φεγγάρι να είναι ολόγιομο στο νυχτερινό Ουρανό, και την πανσέληνο να πραγματοποιείται με ακρίβεια στις 03:42 τα χαράματα.

Είναι μια πανσέληνος που γίνεται, κάτι λίγο λιγότερο από τέσσερις ώρες ύστερα από την είσοδο του Ήλιου στο Ζώδιο του Κριού. Μια είσοδο που σηματοδοτεί την Εαρινή Ισημερία, την αρχή της Άνοιξης αστρονομικά, και την αρχή ενός νέου Αστρολογικού έτους.

Είναι επίσης μια πανσέληνος που λαμβάνει χώρα στις 0° 09′ του άξονα Κριού – Ζυγού, με τον Ήλιο που συμβολίζει το εγώ μας, τον εαυτό μας, στην πρώτη-πρώτη μοίρα του Ζωδιακού. Ένα εγώ έτοιμο να ορμήσει προς κάθε τι το νέο γεμάτο με πνεύμα πρωτοπορίας.

Ο χρονική στιγμή που πραγματοποιείται αυτή η πανσέληνος στο Ζυγό μαρτυρά ξεκινήματα, νέες αρχές, την ίδια την εμφάνιση ενός νέου μας εαυτού.

 

Η Πανσέληνος στο Ζυγό

Οι πανσέληνοι είναι στιγμές αυξημένης έντασης. Σηματοδοτούν μια περίοδο κατά την οποία επιδιώκεται μια ισορροπία ανάμεσα  στη θέλησή μας και τα συναισθήματα μας, μεταξύ του συνειδητού μας εαυτού και του ασυνείδητου. Είναι η βιωματική εμπειρία και η αντικειμενικότητα από τη μια πλευρά, και η διαίσθηση και τα συναισθήματα από την άλλη, όπως συμβολίζονται από την πολικότητα του Ήλιου και της Σελήνης.

Μια αντίθεση που τώρα κατά τη διάρκεια της πανσελήνου κορυφώνεται και που μέσα από την ένταση της προκύπτει μια συνειδητοποίηση, η κατανόηση για το που πάμε.

Όταν η Πανσέληνος γίνεται στο Ζώδιο του Ζυγού, αυτή η συνειδητοποίηση έχει να κάνει με τα συναισθήματά μας προς τους άλλους και τις σχέσεις μας.

Η Σελήνη βρίσκεται στο Ζυγό, το Ζώδιο των σχέσεων και ο Ήλιος είναι στον Κριό, το Ζώδιο του αυτοπροσδιορισμού. Προσπαθούμε να εξορθολογήσουμε τα συναισθήματά μας και να εξισορροπήσουμε τον τρόπο που αλληλοεπιδρούμε με τους άλλους.

Ο Ήλιος, ο συνειδητός μας εαυτός, προβάλει το εγώ μας πάνω στα συναισθήματά μας και στους σημαντικούς άλλους και διακηρύσσει, «Εγώ» έναντι «Εμείς».

Έτσι, κάτω από αυτή την πανσέληνο που αφορά στις σχέσεις, μια τραμπάλα ανεβοκατεβαίνει ανάμεσα στο “Κάθε Εσύ (Ζυγός) και το Κάθε Εγώ (Κριός)”.

Η ερώτηση είναι σε ποια από τις δύο πλευρές θα σταματήσει να ταλαντέυεται;

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 

Ο Χάρτης

Η απάντηση βρίσκεται στο χάρτη. Η αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης όπως πάντα αφορά σε μια ένταση που στο τέλος θα φέρει αποκαλύψεις, αλλά ας λάβουμε υπόψη μας επιπρόσθετα ότι στο χάρτη αυτής της συγκεκριμένης Πανσελήνου στον Ζυγό, οι κυβερνήτες πλανήτες των δύο Φώτων, ο Άρης και η Αφροδίτη, είναι σε όψη τετραγώνου μεταξύ τους.

Αυτή η όψη είναι γεμάτη σεξουαλική ένταση, είναι η αρχή της πολεμικής μέσα στις σχέσεις, είναι η αγάπη που γίνεται μίσος και ξανά πάλι αγάπη. Ο Άρης από το πλέον αξιόπιστο και σταθερό Ζώδιο του Ταύρου επιθυμεί να συνδεθεί με την πλέον ανεξάρτητη, που αγαπά την ελευθερία και είναι και αρκετά απρόβλεπτη, Αφροδίτη στον Υδροχόο. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Η όψη είναι στενή, σχεδόν ιδιο-μοιρία στο λεπτό της μοίρας.

Έτσι αυτή η πανσέληνος φέρνει κορύφωση στην διαμάχη μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού.

Δεν είναι μόνο η γεμάτη σεξουαλικότητα σύγκρουση του Άρη και της Αφροδίτης η οποία παραπέμπει σε αυτό, γιατί αν ήταν μόνο αυτή, τότε ο αγώνας θα μπορούσε εύκολα να επιλυθεί στην κρεβατοκάμαρα, και την επόμενη μέρα να ήταν όλα καλά και πάλι.

Ο Ουρανός στον Ταύρο έχει ξεκινήσει από τις 6 Μαρτίου να αναστατώνει τη σταθερότητα, και σ’ αυτή τη συγκεκριμένη πανσέληνο σχηματίζει όψη χιαστί με τη Σελήνη. Φορτίζει έτσι με μεγαλύτερη ένταση τα ήδη τεταμένα αισθήματα και αναμοχλεύει μέσα μας την επιθυμία για απόδραση.

Έτσι, η πανσέληνος αυτή, μοιάζει να είναι ένα αποκορύφωμα που θα καταλήξει σε ένα τελεσίδικο «είμαστε ή δεν είμαστε μαζί», με τις πιθανότητες να είναι περισσότερο υπέρ του «δεν είμαστε», αφού όπως είδαμε, λόγω της κρίσιμης παρορμητικής ποιότητας της (0° Κριού – Ζυγού), σηματοδοτεί μια κομβική περίοδο, γεμάτη καινούρια και πολύ σημαντικά ξεκινήματα.

 

Είναι αυτή η μόνη ετυμηγορία, δεν υπάρχουν άλλες αρμονικές όψεις να βοηθήσουν;

Ο Ερμής είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες και ανάδρομος. Επομένως, οι σκέψεις μας μπορεί να παραμείνουν για λίγο στο παρελθόν και μια επανεξέταση της σχέσης θα γίνει. Θα βγούμε εμπνευσμένοι από αυτήν την επανεξέταση; Θα εξιδανικεύσει αυτή η επανεξέταση του παρελθόντος τη σχέση μας;

Όχι, τίποτε από τα δύο.

Ο Ερμής σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Δία και εξαγώνου με τον Κρόνο.

Η σχέση θα επανεξεταστεί στο σύνολό της. Θα κάνουμε μια νοητική βόλτα στο ρομαντισμό και την συμπόνια και τις στιγμές αμοιβαίας κατανόησης, αλλά θα επανεξετάσουμε επίσης και την κάθε της λεπτομέρεια και θα αναλογιστούμε πολύ και με διάθεση υπερβολής (ο Δίας σε τετράγωνο με τον ανάδρομο Ερμή).

Οι σκέψεις μας, μέσα από την αφηρημένη Ιχθυακή αλλά και εμπνευσμένη Ποσειδώνια ενέργεια θα αποστάξουν την ουσία της σχέσης, και το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο θα μας κάνει να την αξιολογήσουμε καθαρά και στο σύνολό της.

Και στη συνέχεια… η σαφήνεια είναι αυτή που θα καθοδηγήσει τις ενέργειές μας, αφού ο Κρόνος κάνει επίσης ένα ωραίο τρίγωνο με τον Άρη.


Η Πανσέληνος αυτή έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις σχέσεις με διάφορους τρόπους.

Το σημαντικό είναι ότι θα μας κάνει να πάρουμε αποφάσεις που θα τις κάνουμε πράξεις από τις 28 Μαρτίου και μετά, τη μέρα δηλαδή που ο Ερμής θα σταματήσει να είναι ανάδρομος.


Πιθανές εκφάνσεις της επιρροής της μπορούν να είναι:

  • Θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το πόσο ουσιαστική ή το απλά πόσο απλά βασισμένη στη σεξουαλικότητα μπορεί να είναι η σχέση μας
  • Θα φέρει εντάσεις οι οποίες θα έχουν να κάνουν με το ότι το ένα άτομο θέλει να νιώθει πολύ πιο ελεύθερο από όσο το άλλο επιθυμεί.
  • Θα ζυμώσει μέσα μας οριστικές αποφάσεις για τελείωμα και χωρισμό οι οποίες θα εκφραστούν και σύντομα θα γίνουν πράξη.

Αν και αυτή η πανσέληνος αλλάζει εντελώς τις σχέσεις μας, σηματοδοτεί μια περίοδο που θα είναι καλή για εμάς, αφού η αλλαγή μοιάζει να είναι απαραίτητη, θα γίνει μετά από μελέτη και σκέψη, και θα είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε τόσο το πότε όσο και το πώς.

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR