ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: Ιστορίες για Ατρόμητα Κορίτσια

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 20°13’ του ζωδίου του Κριού και φέρνει εντάσεις και κρίσεις σε Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, και Αιγόκερους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες του δευτέρου δεκαημέρου ή τις πρώτες ημέρες του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 18° – 22° των παραπάνω Ζωδίων.

Αφορά επίσης Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, και Υδροχόους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στις πρώτες ημέρες του Ζωδίου τους ή όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 04° – 05° των παραπάνω Ζωδίων αφού δέχονται παράπλευρες πιέσεις.


Μια πανσέληνος που φέρνει καταπιεσμένα συναισθήματα στην επιφάνεια και ταράζει τις σχέσεις, πραγματοποιείται την Κυριακή το βράδυ.

Κάθε πανσέληνος είναι πάντα ένα όμορφο θέαμα. O δίσκος της Σελήνης λάμπει με μεγαλοπρέπεια, σα κρεμασμένος πάνω απ’ τη σκοτεινή θάλασσα του ουρανού, φέγγοντας με λευκομαρμάρινες αποχρώσεις, ξυπνώντας το δέος μέσα μας.

Στην Αστρολογία, η ενέργειά μιας Πανσελήνου μπορεί να είναι πιο δύσκολη ή πιο εύκολη. Αυτό γιατί μία πανσέληνος συνήθως σηματοδοτεί μια κορύφωση συναισθημάτων,  η οποία προκαλείται από τις αντίθετες ενέργειες του Ήλιου και της Σελήνης.

‘Ετσι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι περισσότερο αρμονικό ή περισσότερο δυναμικό, ανάλογα πάντα με τις όψεις που σχηματίζονται κατά την ώρα της πραγματοποίησής της.


Αυτή η Πανσέληνος στον Κριό είναι ένας μεγάλος ενισχυτής συναισθημάτων.


Με τη Σελήνη στο Ζώδιο του Κριού μπορεί να νιώσουμε την παρόρμηση της καρδιάς να δράσει.  Σα να πηγάζουν από μέσα μας έντονά συναισθήματα που μας κατακλύζουν και πρέπει να βρούμε τρόπο να εκφραστούν.

Πως;

Που;

Πότε;

Ο ορμητικός αυτός τρόπος του Κριού δεν είναι ο καλύτερος για να δείξουμε το πώς νιώθουμε, τουλάχιστον όσο διαρκεί η συγκεκριμένη Πανσέληνος. Και αυτό γιατί κάτω από την ένταση του Πλούτωνα που βρίσκεται σε όψη Tαυ – Τετραγώνου με τα δύο Φώτα, το μόνο που μπορεί να επικρατήσει, είναι πραγματική κόλαση!

Βλέπετε, αυτή η πανσέληνος συμβαίνει στον άξονα Κριού – Ζυγού ο οποίος έχει να κάνει με το να βρούμε ισορροπία ανάμεσα σε εμάς και τους σημαντικούς άλλους.

Αυτός είναι ο άξονας των σχέσεων στην Αστρολογία, ένας άξονας που σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση δέχεται υψηλή πίεση, καθώς τα Φώτα είναι και τα δύο βυθισμένα μέσα σε Πλουτώνια ενέργεια. Ίσως λοιπόν με την Πανσέληνο αυτή να νιώσουμε σα να ‘χει πέσει ένα σκούρο πέπλο στην ψυχή μας. Ένα πέπλο που καλύπτει ασφυκτικές επιθυμίες μας.

Η Σελήνη είναι στον Κριό και η θέση αυτή την κάνει δυναμική – επιθετική, και πάντα γεμάτη αντίλογο. Έτσι μπορούμε εύκολα να χρωματίσουμε τα βαθύτερα και καταπιεσμένα συναισθήματα μας με ανταγωνισμό ή ακόμα και με θυμό.

Προσοχή στο θυμό λοιπόν.

Επίσης είναι πολύ πιθανό, βαθύτερες ψυχολογικές παρορμήσεις, οι οποίες και έχουν να κάνουν με την εξάσκηση δύναμης και ελέγχου, να εκδηλωθούν στις σχέσεις μας.

Η ισορροπία είναι δύσκολο να διατηρηθεί.

Είναι πλέον καιρός για τις βαθύτερες αιτίες, τα σκοτεινά συναισθήματα, τα ψυχολογικά παιχνίδια να έρθουν στο προσκήνιο.

Ενστικτώδεις διαθέσεις, κτητικότητα, ζήλια.

Αρνούμαστε “το ΕΣΥ μέσα στο ΕΓΩ”.

Βιώνουμε τα παιχνίδια εξουσίας ενός ζευγαριού, μια παράσταση μέσα σε ένα πλούσιο διακοσμημένο δωμάτιο, που έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη συναισθηματική πίεση που υπάρχει.

Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι του διαλόγου του ζευγαριού:

“Κανείς από μας δεν θέλει να ωριμάσει, γι’ αυτό τσακωνόμαστε και βασανίζουμε ο ένας τον άλλον και φωνάζουμε, γιατί κανένας μας δε θέλει να μεγαλώσει”.

– Ingmar Bergman, Από τη ζωή των Μαριονετών.

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Σε αυτό το σκοτεινό σκηνικό προστίθεται μία ακόμα όψη.

Περίπου 23 ώρες πριν από την πανσέληνο, η Αφροδίτη έχει πραγματοποιήσει μια ακριβή αντίθεση με τον πλανήτη Ουρανό.

Η Αφροδίτη είναι ήδη χρωματισμένη με την ενέργεια του Σκορπιού αφού έχει εισέλθει στο Ζώδιο από τις 8 Οκτωβρίου.

Πώς σχετιζόμαστε, τι μας αρέσει, οι επιθυμίες μας, βρίσκονται πλέον σε ένα περιβάλλον έντονου συναισθήματος, που είτε ασφυκτιά την απαλότερη έκφραση του πλανήτη, είτε αντίθετα εντείνει τη σκοτεινή του πλευρά, σέρνοντας μας σε περιοχές έκφρασης που αποτελούν ταμπού.

Και πάνω σ’ αυτό είναι που έρχεται ο πλανήτης Ουρανός καθώς η Αφροδίτη κάνει την αντίθεση μαζί του.

Όσοι είναι μόνοι αναζητούν έντονες και αντισυμβατικές απολαύσεις, και όσοι αισθάνονται πιεσμένοι στη σχέση τους δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένοι.

Όσοι είναι μόνοι τους γεμίζουν εμμονές για πρόσκαιρες εμπειρίες που δεν πρόκειται να διαρκέσουν, και όσοι είναι σε σχέση έχουν ανάγκη για “φρέσκο αέρα” έξω από το σκοτεινό σκηνικό.

Όμως η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει εύκολα…

“Κανείς από μας δεν θέλει να ωριμάσει. Κανείς από μας δεν θέλει να μεγαλώσει. “

Στην ηχώ αυτής της ατάκας, που ακούγεται στο υπόβαθρο, βρίσκεται και το μάθημα της συνδυαστικής ενέργειας που ο Ουρανός  και ο Πλούτωνας φέρνουν σε αυτή τη γκρίζα πανσέληνο.

Είναι μια περίοδος μετασχηματισμού. Οι βαθιά θαμμένες πτυχές της προσωπικότητάς μας καθώς και οι επιθυμίες που φωτίζονται σ’ αυτή την πανσέληνο, πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο σόλο, όσο και μαζί με το ταίρι μας.

Είναι μια περίοδος αφύπνισης. Αφύπνισης σε μια πιο αυθεντική έκφραση του εαυτού μας, που είτε θα βοηθήσει, είτε θα τελειώσει οριστικά, όχι μόνο εκείνες τις σχέσεις που είναι κτητικές και μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν είμαστε ελεύθεροι, αλλά ακόμα και τις σχέσεις εκείνες, που αν και δεν ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία, είναι σχέσεις που δεν αφήνουν το άνοιγμα,  την επιτρεπτικότητα, την υγιή ανταλλαγή απόψεων και επιθυμιών.

Εδώ βρίσκεται και το μονοπάτι που μας οδηγεί μακριά από το ταξίδι στη κόλαση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την κρίση για να εξελιχθούμε στη σχέση. Να μεγαλώσουμε. Να ωριμάσουμε.

Αυτό είναι το μάθημα αυτού του Φεγγαριού για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, και Αιγόκερους, που γεννήθηκαν τις τελευταίες ημέρες του δευτέρου δεκαημέρου ή τις πρώτες ημέρες του τρίτου δεκαημέρου

Αυτό είναι το μάθημα για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, που έχουν γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του Ζωδίου τους.

 


Υ.Γ. Υπάρχουν κάποιες βοηθητικές όψεις σε αυτή την πανσέληνο.

Από τη μία οι όψεις εξαγώνου – τριγώνου που κάνουν τα δύο φώτα με τον πλανήτη Δία, σε ένα σχηματισμό σφήνας ο οποίος και βοηθά στο να αποσυμπιεσθεί η ένταση.

Από την άλλη το υπέροχο τρίγωνο που ο Ερμής στον Σκορπιό κάνει με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες.

Αυτές οι όψεις φέρνουν ζεστά συναισθήματα, ευγένεια, γενναιοδωρία, ανοικτό πνεύμα, ειλικρίνεια, εμπνευσμένη σκέψη, πνευματικότητα, και λειτουργούν πράγματι πολύ θετικά για Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, Παρθένους, και Ταύρους, γεννημένους μέσα δευτέρου και αρχές τρίτου δεκαημέρου.

Αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτές οι όψεις δεν μπορούν να εξισορροπήσουν την ενισχυμένη ένταση που έχει αυτή η πανσέληνος για τα Ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού και τα Σταθερά Ζώδια των πρώτων ημερών.

Αυτό μπορεί να είναι και για καλό…

Μερικές φορές η απόρριψη του παλιού δέρματος και η μετατροπή στους νέους εαυτούς μας, αξίζει τον πόνο που μπορεί να έρθει ως συνέπεια της ίδιας αυτής της διαδικασίας μετασχηματισμού.

Αγκαλιάστε τις δυνατότητες για μεταμόρφωση που έχει αυτή η Πανσέληνος, αντιμετωπίζοντας ατρόμητα τον καθένα και το κάθε τι που σας καταπιέζει ή σας θέλει να σας κατέχει.

Μη φοβηθείτε και μη συμβιβαστείτε!

Αλλά αγαπητά κορίτσια, μη ξεχνάτε πρώτο και πιο σημαντικό, να αντιμετωπίσετε ατρόμητα, τη σκοτεινή πλευρά του ίδιου σας του εαυτού… και μετά όλους τους άλλους.

Αντιμετωπίστε τη και βγείτε νικήτριες.

Σαν πραγματικές Σελήνες στον Κριό. Αμαζόνες.

Ξέρετε εσείς… 😉

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR