ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ – 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021: 𝐆𝐨𝐥 𝐆𝐨 𝐭𝐡𝐚

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ - 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 07°06’ του ζωδίου του Σκορπιού και μας επηρεάζει όλους μας αλλά περισσότερο Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, και Υδροχόους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από τα μέσα έως το τέλος του α’ δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους κοντά στις μοίρες 05°–09° των παραπάνω Ζωδίων.


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ – 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis

Είναι ένας λόφος πέτρινος, σιλουέτα σκοτεινή στον ορίζοντα, καθώς το πρωινό είναι ακόμη πρώιμο.

Είναι ένας πέτρινος λόφος κάτω από το γκρίζο και άδειο ουρανό.

Η Γη χέρσα και μέσα απ’ τα σπλάχνα της, κοτρόνια, πέτρες και κλαδιά ξερά. Διάστικτα και σκονισμένα, κάποια γεμάτα χώμα και άλλα κοφτές γραμμές γυαλιστερές και ξασπρισμένες, που προβάλλουν απειλητικά σε αιχμές και σχήματα. Γυαλίζουν οι πέτρες κάτω από τις αχνές, κιτρινωπές και χολερικές ακτίνες του Ήλιου, που ακόμα δεν έχει σηκωθεί στο στερέωμα, καθώς με δυσκολία διαπερνούν τα σκοτεινά σύννεφα.

Είναι εδώ στο μέρος αυτό, συνώνυμο με τόπο του Κρανίου, που στο σταυρό του υλικού κόσμου σταυρώνεται το πνεύμα το ύψιστο, και γίνεται θνητό το σώμα.


Η αντίθεση της Πανσελήνου στο Σκορπιό είναι αυτή ανάμεσα στο βάθος του πνευματικού και το φθαρτό του υλικού.

Είναι ανάμεσα στις αισθήσεις και τον πόνο ή την ευχαρίστηση που αυτές μας δίνουν, από τη μία, και τη βαθιά ψυχική δύναμη από την άλλη. Μια δύναμη που πηγάζει από την επαφή των πιο βαθιών κομματιών της Ψυχής με το Επέκεινα.

Είναι εδώ που ενώνεται το κέλυφος το σώμα το φθαρτό με την δυνατότητα της αναγέννησης μέσω του Θανάτου που νικιέται!

Είναι η αρχετυπική σύγκρουση ανάμεσα στον Ταύρο, που είναι η συνείδηση η οποία και αντιλαμβάνεται το υλικό κυρίως μέσω των αισθήσεων, και του Σκορπιού, που είναι η αντίληψη και το υπαρξιακό βίωμα της Ψυχής, καθώς ξεπερνά την ύλη μέσα από την μέγιστη συναισθηματική ένταση.

Αυτή είναι η θεματική αυτής της Πανσελήνου.

 

Εδώ λοιπόν “σταυρωνόμαστε” μεταφορικά καθώς η υλική και η συναισθηματική υπόστασή μας προσπαθούν να ολοκληρωθούν σε ένα συνεχές, αλλά τελικά η αντίληψη και η συνείδηση παραμένουν κατακερματισμένες ανάμεσα στους δύο κόσμους.

Είναι άλλη μια από τις διττότητες του υλικού κόσμου, αυτή ανάμεσα στον Ταύρο και το Σκορπιό, μια διττότητα που καλούμαστε να υπερβούμε μέσα σ’ ένα πλέγμα από δύσκολες όψεις (συνθήκες) που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρά μόνο ένα…

Είναι η αίσθηση της υλικής μας ασφάλειας που βάλλεται καθώς οι σταθερές ανατρέπονται συνεχώς.

Ο Κρόνος δεν είναι μόνο σε όψη τετραγώνου με τη Σελήνη και τον Ήλιο αλλά και με την Αφροδίτη και με τον Ερμή.

Στο τετράγωνο που κάνει με τον Ουρανό δεν αφήνει περιθώρια για ελιγμούς αφού η όψη αυτή σημαίνει ότι η αλλαγή και η ανανέωση θα κλονίσουν τα θεμέλια των ίδιων των αντιλήψεών μας.

Δεν αφήνει περιθώρια, αφού μπορεί επίσης να σημαίνει ότι με δυσκολία θα καταφέρουμε να υπερνικήσουμε τις απότομες και απρόσμενες εξελίξεις που έρχονται για να μας αφυπνίσουν.

Και στην Πανσέληνο αυτή, αυτό ακριβώς καλούμαστε να κάνουμε αν δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες στην ύλη και το γυμνό Γολγοθιακό τοπίο της άχαρης αυτής “σταύρωσης”.

Να αφυπνιστούμε!

Να αφυπνιστούμε μέσα από τις δοκιμασίες του Κρόνου, Κρανίου, του πέτρινου Γολγοθά.

Δοκιμασίες που μπορεί να βιωθούν ως λύπη, στεναχώρια ή αυστηρή κριτική για τον εαυτό μας. Ως αδυναμία να νιώσουμε ασφάλεια καθώς όλοι γύρω μας ταλανίζονται και δοκιμάζονται επίσης.

Αισθήματα αποδόμησης για τα όσα έχουμε καταφέρει έως σήμερα μπορούν επίσης να είναι αποτέλεσμα της Πανσελήνου αυτής, καθώς η συμμετοχή του τετραγώνου του Κρόνου με τον Ουρανό, εξάγεται επάνω στην Πανσέληνο και μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με υπαρξιακή αγωνία. (Σελήνη στο Σκορπιό).

Είναι αναζήτηση ψυχολογικών σταθερών (Ουρανός αντίθεση με Σελήνη) καθώς τα μάτια μας έχουν την τελευταία περίοδο της απομόνωσης και του εγκλεισμού “ανοίξει”, και γνωρίζουμε ότι τα υλικά αγαθά και τα εφόδια, μπορεί μεν να προσφέρουν προστασία και ένα αίσθημα ασφάλειας, αλλά δεν αρκούν αν δεν συνοδεύονται από βαθύτερο νόημα και ψυχικό κίνητρο.

Είναι σκέψεις στενάχωρες και ειδήσεις φοβικές στο τετράγωνο του Κρόνου με τον Ερμή, ο οποίος προσπαθεί παράλληλα να επιβάλει την πεσιμιστική και “χρηματική” λογική του στη Ψυχή μας.

Εύκολα τη νικάμε αυτή την όψη, της αντίθεσης του Ερμή από τον Ταύρο με τη Σελήνη στο Σκορπιό. Απλά κλείνουμε την τηλεόραση αλλά και το ακατάπαυστο των σκέψεών μας και ακούμε την Καρδιά μας.


Βαθιά, πολύ βαθιά, δείτε μέσα σας και αντιμετωπίστε την εικόνα.

Εκεί υπάρχουν όλες οι απαντήσεις.


Ξεπεράστε συναισθηματικά παγώματα και τυχόν στεναχώριες στα ερωτικά σας. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο σε συνδυασμό με την αντίθεση της Αφροδίτης με τη Σελήνη, το μόνο που μπορεί να φέρει είναι μοναξιά και υπερβολικά ευαίσθητη ψυχολογία καθώς όχι μόνο δεν καλύπτονται οι ανάγκες μας για επαφή αλλά και γιατί φτάνουμε σε σημείο να μη νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας.

Αφήστε την Αφροδίτη να χαρεί την ατομικότητά της και την ανεξαρτησία της, αφού σε σύνοδο με τον Ουρανό περνάει πολύ καλύτερα από το να μιζεριάζει για το χάδι που δε νιώθει.

Σχέσεις σε κρίση και κρίση στις σχέσεις, καθώς ο κύκλος του Φεγγαριού φτάνει στην αντίθεσή του με την σύνοδο Αφροδίτης – Ουρανού, σε μια πανσέληνο που ουσιαστικά φωτίζει το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού. (Σας έχω πει ότι το 2021 θα είναι χρονιά χωρισμών, ή χρονιά που θα θέλεις να χωρίσεις και δε θα μπορείς, ή που θα θέλεις να δεσμευτείς και δε θα προκύπτει).

Από όπου και να την πιάσουμε την Πανσέληνο αυτή, δύσκολη και απότομη είναι.

Θέλει δράση και κίνητρο (Άρης τρίγωνο Δίας), θέλει πράξεις φροντίδας (Άρης στον Καρκίνο), για να διατηρήσουμε την ψυχή μας δυνατή.

Και ενώ ο Κρόνος είναι ο κριτής και ο Γολγοθάς, είναι αυτή η Σελήνη στο Σκορπιό που κρατά το κλειδί της πιθανής και μοναδικής διεξόδου από το άχαρο τοπίο.

Είναι στην μερική παράδοση μας σε όλα τα αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις και καταστάσεις που θα φέρει η Πανσέληνος αυτή, εκεί που βρίσκεται η λύτρωση.

Γιατί μέσα από την παράδοση, αφηνόμαστε χωρίς εμμονές και σκοτάδια (Σκορπιός) στο σταυρό του υλικού (Ταύρος).

Και είναι ακριβώς της στιγμή της παράδοσης αυτής, του “Τετέλεσθαι”, όταν η ανυπέρβλητη ψυχική δύναμη, που μόνο μια Σελήνη στο Σκορπιό έχει, θα εμφανιστεί.

Κάτω από το γκρίζο ουρανό το πνεύμα νικάει την ύλη, και το συναίσθημα έντονο, αλλά και Φωτεινό, ξεπερνάει τους υλικούς περιορισμούς και αναγεννιέται.

Γιατί όσο και να “σταυρώνεται” κανείς στο υλικό πεδίο, αρκεί απλά να καθαρίσει την Ψυχή του από τα σκοτάδια. Και το φως που θα αναβλυθεί θα είναι αρκετό για να τον κάνει να ξάνα-γεννηθεί και να άνα-γεννηθεί (Σκορπιός).

Η πρόσκαιρη παράδοση στο υλικό και η καθάρια υπέρβασή του είναι ο δρόμος…

… και αυτό τον δρόμο μας τον έδειξε και μας τον χάρισε το Ύψιστο παράδειγμα του Θεανθρώπου, σε ένα λόφο Κρόνιο και Κρανίου, πριν από 2021 χρόνια… και από τότε αποτέλεσε πηγή, Ελπίδας, Αγάπης και Πίστης.

Αυτή η Πανσέληνος μπορεί να είναι η πρόσκαιρη Σταύρωση της Ψυχής στην Ύλη αλλά η Ανάσταση ακολουθεί σύντομα!!

 

“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Please transition to the updated PayPal settings by configuring them within the "WP Accept PayPal Payment" plugin's settings menu.
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR