ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ – 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020: Ένταση, Έκρηξη, Έκπληξη, Εκτόνωση

Sharing is caring:

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤON ΥΔΡΟΧΟΟ - 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στην 11° 45’ του Ζωδίου του Υδροχόου. Επηρεάζει έντονα Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στις τελευταίες ημέρες του πρώτου δεκαημέρου ή στις τρείς πρώτες ημέρες του δεύτερου δεκαημέρου, καθώς και όσους και όσες από εσάς έχετε τους προσωπικούς σας πλανήτες ή τον Ωροσκόπο σας στις μοίρες 09°–13° του Σταθερού σταυρού.

Η Πανσέληνος επηρεάζει επίσης Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, γεννημένους το δεύτερο μισό του τελευταίου δεκαημέρου.

Επηρεάζει επίσης και πάλι τους εκπροσώπους του Παρορμητικού Σταυρού, οι οποίοι είναι γεννημένοι τις δύο τελευταίες ημέρες του δευτέρου δεκαημέρου ή τις δύο πρώτες ημέρες του τρίτου δεκαημέρου.


Μια από τις πιο δύσκολες, αν όχι η δυσκολότερη Πανσέληνος, μιας έτσι και αλλιώς πιεστικής χρονιάς, λαμβάνει χώρα στις 3 Αυγούστου στο Ζώδιο του Υδροχόου.

Κάθε πανσέληνος είναι ένα σημείο κορύφωσης αφού σηματοδοτεί μια περίοδο όπου διαδικασίες ή γεγονότα που έχουν ξεκινήσει δύο εβδομάδες πριν με την Νέα Σελήνη, φθάνουν τώρα στο αποκορύφωμά τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όταν έχουμε πανσέληνο, είμαστε συνήθως φορτισμένοι ή νιώθουμε νευρικότητα.

Ένταση

Η συγκεκριμένη πανσέληνος όμως, σε σχέση με άλλες είναι τετραπλά γεμάτη με ένταση και ξεσπάσματα.

Είναι μια πανσέληνος που τα αποτελέσματα της έχουν ήδη αρχίσει και γίνονται αισθητά, αφού λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίησή της ένα πλέγμα συνεχών και δύσκολων όψεων του Ερμή από το Ζώδιο του Καρκίνου διαμόρφωσε ένα τοπίο ιδανικό για να οδηγήσει στο τελικό ξέσπασμα.

Πρώτα σε τετράγωνο με τον Άρη, στην συνέχεια σε αντίθεση με τον Δία και μετά σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, ο Ερμής φτάνει την ημέρα της Πανσελήνου σε αντίθεση με τον Κρόνο κορυφώνοντας σταδιακά μια σειρά από αρνητικά συναισθήματα. Ξεκινώντας από μία όλο και αυξανόμενη ευαισθησία, ένα αίσθημα ότι είμαστε ευάλωτοι, οδηγούμαστε σταδιακά στο παράπονο, την γκρίνια, την ευθιξία και τις υπερβολές, καθώς ασταμάτητες σκέψεις δημιουργούν εμμονές οι οποίες καταλήγουν τελικά σε αρνητική προδιάθεση και απαισιοδοξία.

Η Αφροδίτη από τους Διδύμους είναι όλη αυτή την περίοδο αδύναμη να γλυκάνει το όλο σκηνικό αφού από τη μία βρίσκεται μόνιμα σε όψη ημι-τετραγώνου με τον Ήλιο, και από την άλλη στην πορεία της τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησε από όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, για να συνεχίσει σε όψη χιαστί με τον Πλούτωνα, και να καταλήξει σε όψη χιαστι με τον Κρόνο.

Μία πορεία και θέση που δημιούργησε απογοήτευση, αδυναμία στην εκδήλωση των αισθημάτων και αρκετές δυσκολίες στην ερωτική επικοινωνία.

Έκρηξη

Καθώς φτάνουμε στις 3 Αυγούστου λοιπόν, όλο αυτό το γεμάτο ανασφάλεια και ένταση σκηνικό  τόσο στο νοητικό όσο και συναισθηματικό επίπεδο, ξεσπάει αναπόφευκτα και εκδηλώνεται καθώς η Πανσέληνος κορυφώνει τα συναισθήματα και τις αποκρίσεις μας.

Συναισθήματα τα οποία με τη Σελήνη στο Ζώδιο του Υδροχόου, μπορούν να μας κάνουμε να αισθανόμαστε διχασμένοι ανάμεσα στην ανάγκη μας για ελευθερία και τις ευθύνες μας απέναντι στους άλλους. Η αντίθετα, συναισθήματα, που καθώς εκφράζονται χαρακτηρίζονται από το πάθος και το θεατρινισμό του Λέοντα δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σκηνικό για μια σύγκρουση ανάμεσα στο “εγώ” και το “εμείς”, που φέρνει ρήξεις σε φιλικές και ερωτικές σχέσεις.

Είναι μια άγρια Πανσέληνος αυτή, και η έντασή της δεν προκύπτει μόνο από την πολικότητα ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη, αφού ο πλανήτης Ουρανός από τις 10°38’ του Ζωδίου του Ταύρου είναι σε σχηματισμό ταυ-τετραγώνου με τα δύο Φώτα και κυβερνά επίσης την Πανσέληνο.

Ενισχύει έτσι ακόμα περισσότερο τάσεις ανεξαρτησίας, και αντίδρασης. Δημιουργεί συναισθήματα τσιτωμένα με οκτάνια νευρικότητας και φέρνει άγχος.

Έκπληξη

Η αντίθεση του Ερμή με τον Κρόνο, ακόμα μια όψη που κορυφώνεται την ημέρα της Πανσελήνου, μπορεί να προκαλέσει διακοπή επικοινωνίας, σε κάποιες περιπτώσεις “γκρέμισα γεφυρών”, και σε κάποιες άλλες να φέρει δυσάρεστα νέα.

Είναι μια πανσέληνος η οποία όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις μας, αλλά η οποία μπορεί επίσης να φέρει και απότομες αλλαγές σε υφιστάμενες καταστάσεις, αλλαγές απρόσμενες, οι οποίες διαταράσσουν τη σταθερότητα, την ρουτίνα μας, και την ηρεμία μας.

Εκτόνωση

Ο Άρης σε τετράγωνο με το Δία και σε τρίγωνο με τον Ήλιο λειτουργεί καταλυτικά για το πως θα εκτονωθεί η Πανσέληνος αυτή, και είναι στο δικό μας χέρι το πώς θα εκφραστεί η δυναμική του.

Από τη μία μπορεί να εντείνει το θυμό και την παρόρμησή, με αποτέλεσμα να διοχετευθεί όλο αυτό εντελώς εγωιστικά και αλόγιστα κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.

Από την άλλη μπορεί να μας δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση ώστε είτε να αντιδράσουμε προς τις προκλήσεις των άλλών με μεγαλοθυμία και υπεροχή, είτε να ηγηθούμε απέναντι στις καταστάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Θα πρέπει όμως ο καθένας και η κάθε μια από εσάς, ειδικά για όσους η Πανσέληνος είναι κοντά σε προσωπικές μοίρες του ωροσκοπίου σας, να δώσετε μεγάλη προσοχή…

Ας είμαστε προετοιμασμένοι λοιπόν για το δύσκολο τοπίο που διαμορφώνει η Αυγουστιάτικη αυτή Πανσέληνος στο Ζώδιο του Υδροχόου, και ας προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε το άγχος και την έντασή της, με αποστασιοποίηση και εκλογίκευση, μακριά από εγωισμούς, και αποφεύγοντας πάση θυσία σπασμωδικές συμπεριφορές.

Addendum

Το κλειδί για τη χρήση της δύσκολης αυτής Σεληνιακής ενέργειας είναι να αξιοποιήσουμε την ικανότητα του Ουρανού, που κυβερνάει την Σελήνη στον Υδροχόο, να φέρει επίγνωση μέσα από το αρχικό σοκ, την ταραχή, και την ένταση.

Την ικανότητα του πλανήτη να “κατεβάζει” από τα Ακασικά.

Αντί να μείνουμε απλά στα συναισθήματα που προκαλεί, είναι ωφέλιμο να ανέβουμε προς τα πάνω και να τα δούμε όλα από Ψηλά. Ν’ ατενίσουμε το Μέλλον που ο πλανήτης Ουρανός αντιπροσωπεύει.

Αυτό θα μας προσφέρει σε κάποιο βαθμό σαφήνεια και προοπτική. Μια κατανόηση σήμερα, που θα επιτρέψει το να είμαστε σε θέση να έχουμε κατά νου το κοινό όφελος (Υδροχόος), ΑΡΓΟΤΕΡΑ, όταν θα παίρνουμε αποφάσεις για το πώς να προχωρήσουμε προς το Μέλλον αυτό.
 
Βλέπετε αυτό το Φεγγάρι έχει μια ιδιαιτερότητα… γιατί τα θέματα που προέκυψαν με αυτό, θα μας απασχολήσουν, πιστεύω ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Και αυτό γιατί η Πανσέληνος πραγματοποιείται πολύ κοντά στην μοίρα που το 2021 ο Ουρανός θα βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Μπορεί να λειτουργεί λοιπόν για κάποιες και κάποιους σαν μια πρό-γευση αν θέλετε.

Θα έλεγα ότι είναι μια μικρή προ-επίγνωση, αφορά δηλαδή επιγνώσεις και κατανοήσεις που θα μας βοηθήσουν αργότερα.

Πότε;

Μα όταν θα γίνεται το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού και κάποιοι θα κληθούν να υλοποιήσουν ένα μέλλον ή ένα όραμα, μια ιδέα, ή να τολμήσουν δύσκολες αλλαγές στη ζωή τους.

Αλλαγές, που θα είναι μεν δύσκολες αλλά θα είναι και αναγκαίες, απελευθερωτικές ή ακόμα και… αν σας αρέσει η λέξη, καρμικές.

Σκεφτείτε το…

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR