ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020: Συγκαλυμμένα Συναισθήματα – Προσωρινή Μάσκα

Sharing is caring:

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


Η Σεληνιακή Έκλειψη στο Ζώδιο του Τοξότη, θα έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους ανήκουν στα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Τοξότες, αλλά και Παρθένους και Ιχθύες), οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 3 έως 7 Μαρτίου, από 3 έως 7 Ιουνίου, από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου, και από 4 έως 8 Δεκεμβρίου.

Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 13° – 17° των παραπάνω Ζωδίων.


Μπαίνουμε τώρα στην εποχή των εκλείψεων…

Οι δείκτες του κοσμικού ρολογιού συνεχίζουν να γυρνούν στην αέναη κίνησή τους, και μέσα στην περίοδο αυτή, που ξεκινά με την Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Ιουνίου, κορυφώνεται με την Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Ιουνίου, και ολοκληρώνεται με την Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Ιουλίου, το ρολόι θα ακουστεί να χτυπά δυνατά τρείς φορές.

Σ’ ένα κομβικό και πιεστικό 2020, για το οποίο σας έχω μιλήσει από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, σε ένα 2020 το οποίο χαρακτηρίζεται από έξι (6) !! συνολικά εκλείψεις, η περίοδος στην οποία εισερχόμαστε, αποτελεί την κορύφωση της χρονιάς, με τρείς διαδοχικές και σημαντικές εκλείψεις και μέχρι πέντε (5) !! ταυτόχρονα ανάδρομους πλανήτες.

Είναι μια περίοδος η οποία χαρακτηρίζεται από αναθεωρήσεις και εντάσεις, και κατά τη διάρκεια της οποίας, με κάθε χτύπο του κοσμικού ρολογιού, η πορεία μας θα είναι περισσότερο ή λιγότερο δύσκολη, ανάλογα με τις αντιδράσεις μας και τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε.

 

Η έκλειψη της 5ης Ιουνίου ως μέρος της τριάδας των εκλείψεων

H Σεληνιακή  Έκλειψη της 5ης  Ιουνίου είναι η πρώτη από τις τρεις στη σειρά εκλείψεις του Καλοκαιριού. Πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Τοξότη, και ακολουθείται από την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο και την Σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω.

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει σχέσεις και συνεργασίες και αν την δούμε συνδυαστικά και σε τριάδα με τις επόμενες δύο, μας προετοιμάζει ή μας προϊδεάζει για το τι μέλει να ακολουθήσει.

Αποτελεί το συναισθηματικό υπόβαθρο και την προετοιμασία μας για τα όποια γεγονότα θα φέρει η Ηλιακή Έκλειψη που την ακολουθεί, και είναι σε συνέχεια των γεγονότων αυτών όπου και θα ολοκληρωθούν οι συναισθηματικές μας αποκρίσεις και θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις μας, με την τρίτη και τελευταία έκλειψη.

H έκλειψη αυτή είναι επίσης η πρώτη από μια σειρά εκλείψεων στον Άξονα Διδύμων – Τοξότη, οι οποίες μετά το καλοκαίρι, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στον Άξονα αυτό, από τον Νοέμβριο του 2020 και για όλο τον επόμενο ενάμιση χρόνο, μέχρι και το Δεκέμβριο του 2021, όπου και τελικά θα ολοκληρωθούν.

Ένα παράδειγμα του πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η έκλειψη αυτή μαζί με τις υπόλοιπες δύο εκλείψεις που ακολουθούν στον   Άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου, είναι να μας επηρεάσουν για το:

Πως νιώθουμε σχετικά με το που βρίσκεται η επέκτασή μας;

Ποια είναι η προσωπική μας αλήθεια;

Αλλά και πώς μπορεί αυτή να επικοινωνηθεί; (Άξονας Διδύμων – Τοξότη).

Είναι μια σειρά έκλειψεων η οποία δυνητικά προκαλεί ηθικά διλήμματα και προβληματισμούς με αποτέλεσμα αναθεωρήσεις σε θέματα που σχετίζονται με τις επαγγελματικές μας φιλοδοξίες αλλά και την οικογένεια μας. (Άξονας Καρκίνου – Αιγόκερου).

Αναρωτιόμαστε μέσα στο ενεργειακό πλαίσιο που οι εκλείψεις αυτές διαμορφώνουν, το κατά πόσο το όραμά μας και ο ενθουσιασμός μας για αλλαγή σε μια καινούρια αλήθεια ύπαρξης, συνηγορεί ταυτόχρονα και με το να νιώθουμε τελικά ασφαλείς και στο νέο αυτό προορισμό, που διακαώς επιθυμούμε.

Σε ποιο σπίτι; Σε ποια δουλειά; Με ποιο άτομο να είναι αυτό που θα μας φροντίζει και θα το φροντίζουμε,  αλλά και το ποιες είναι τελικά οι ευθύνες που είμαστε διατεθειμένοι να επωμισθούμε, πρωτού γίνουν αλλά και αφότου γίνουν όλα αυτά;

 

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Έκλειψη πραγματοποιείται στις 15°34’ του Ζωδίου του Τοξότη και χαρακτηρίζεται κυρίως από τα παρακάτω αστρολογικά χαρακτηριστικά:

 • Οι μεγάλοι πλανήτες Δίας, Κρόνος, Πλούτωνας είναι ανάδρομοι στο Ζώδιο του Αιγόκερω.
 • Η Αφροδίτη είναι επίσης ανάδρομη στο Ζώδιο των Διδύμων και συμμετέχει ενεργά στην έκλειψη.
 • Ο Άρης είναι σε τετράγωνο ιδιομοιρίας σχεδόν με τα δύο Φώτα.

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ας αφουγκραστούμε λίγο το χάρτη της έκλειψης…

Η έκλειψη γίνεται με την Σελήνη στο Ζώδιο του Τοξότη, δίδοντας έτσι έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τα ταξίδια, τη διδασκαλία, τη φιλοσοφία. Σχετίζεται έντονα με θέματα Αντίληψης και Κοσμοθεώρησης και φέρνει στο προσκήνιο θέματα επέκτασης, ανάπτυξης αλλά και πίστης.

Είναι μια έκλειψη που μετά τα τελευταία γεγονότα και τις ημέρες του Κρόνο-Πλουτώνιου εγκλεισμού, ξυπνάει σε όλους μας την ανάγκη για το ταξίδι και τους μακρινούς ορίζοντες.

Τη νοσταλγία για τη χαμένη ανεμελιά…


Είναι η λαχτάρα μας για αυτό-έκφραση με Α-λήθεια.


Όμως η λαχτάρα αυτή σκιάζεται από τα πρακτικά θέματα που φέρνει η επανεκκίνηση της επικοινωνίας και της ανθρώπινης επαφής υπό όρους, δηλαδή: με ποιον να σχετιστώ και ποιον να ακουμπήσω, καθώς ισχύει η κοινωνική αποστασιοποίηση (Ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους).

“Μέσα σε ένα πλαίσιο υπερ-πληροφόρησης και επικοινωνιακής πανδημίας, και της λογικής που πρεσβεύουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα social media (Ήλιος στους Διδύμους), αμέσως μετά τον Κρόνο-Πλουτώνιο εγκλεισμό που βιώσαμε,  νιώθουμε αναπόφευκτα ότι δεν μας επιτρέπεται ενθουσιασμός, ταξίδι, και αληθινή ανεμελιά (Σελήνη στον Τοξότη)…. Ένας λανθάνων φόβος είναι διάχυτος για το μέλει γενέσθαι και δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε για αληθινό.”

Η παραπάνω πρόταση περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη συνδυασμένη επιρροή του ανάδρομου Δία, Κρόνου και Πλούτωνα στην ψυχοσύνθεση μας, όπως αυτή διαμορφώνεται από την Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη.

Μια λαχτάρα για το αληθινό και για ανεμελιά που δεν πραγματώνεται καθώς μια σειρά από αναθεωρήσεις έχουν ξεκινήσει.

Αναθεωρήσεις για το τί είναι τελικά ουσιώδες και τι μας ωφελεί, αναθεωρήσεις για το ποια είναι τα όρια μάς, και αναθεωρήσεις για το ποιες οι βαθύτερες επιθυμίες μας.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο Φόβος ξεκινάει εκεί που τελειώνουν τα όρια που ΕΜΕΙΣ θέτουμε εμείς απέναντι στους άλλους και τις καταστάσεις.

Σκεφτείτε το… και σκεφτείτε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα κανένας από εμάς δε μπόρεσε να θέσει τα δικά του όρια, αλλά αντίθετα ακολούθησε πειθήνια κοινωνικές και υπεύθυνες επιταγές (Κρόνος και Δίας στον Αιγόκερω), σε κόστος όμως τη δικής του αυτό-έκφρασης, με αποτέλεσμα τώρα…βαθύτερες επιθυμίες και ψυχολογικές διεργασίες να αναμοχλεύονται.

Αξίζω και πόσο;

Συγχρωτίζομαι με τους άλλους και πόσο;

Ακόμη και το να αναρωτιέσαι πόσο όμορφη δείχνεις με τη μάσκα πάνω από το στόμα, αποτελεί ένα νέο και πρωτόγνωρο ζητούμενο αισθητικής (Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους).


Η Σεληνιακή αυτή Έκλειψη στον Τοξότη μας καλεί εξωτερικά στο να θέλουμε να κάνουμε ένα μακρινό ταξίδι αλλά τελικά προκαλεί ένα ταξίδι εσωτερικό μέσα από το οποίο επαναπροσδιορίζονται οι αντιλήψεις μας αναφορικά με εμάς, την αξία που έχουμε και λαμβάνουμε, αλλά και το τι είναι αυτό που η ψυχή μας λαχταρά πραγματικά.


Αυτή ακριβώς η συσσωρευμένη ένταση της έκλειψης και οι αναθεωρήσεις που προκαλούν οι ανάδρομοι πλανήτες ενεργοποιούνται ακόμα περισσότερο από το ακριβές τετράγωνο που κάνει ο Άρης με Ήλιο και Σελήνη.

Ο Άρης στους Ιχθύες σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο στους Διδύμους: Θέλουμε να δράσουμε με βάση ένα ιδεατό. Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε το εγώ μας δέκα φορές περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο, με αποτέλεσμα ξέσπασμα ενέργειας και επιθετικότητας με λεκτικές εκφράσεις.

Ο Άρης στους Ιχθύες σε όψη τετραγώνου με τη Σελήνη στον Τοξότη: Συναισθήματα εν βρασμό. Θυματοποίηση που προκύπτει ως αποτέλεσμα καταπιεσμένων αλλά και κρυμμένων από τους άλλους συναισθημάτων. Αδράνεια και έλειψη ενθουσιασμού.

Τόσο η θέση του Άρη στους Ιχθύες σε εμπλοκή με τα Φώτα, όσο και η συγκλίνουσα σύνοδός του με τον Ποσειδώνα ο οποίος βρίσκεται στην 20η μοίρα των Ιχθύων, μιλάνε μόνο για ψυχολογική ένταση που προκύπτει ως αποτέλεσμα του, για την ώρα, ανέφικτου των θέλω μας.

Η σύνοδος Άρη – Ποσειδώνα στους Ιχθύες είναι η σαγήνη του ονειρικού που με απατηλό τρόπο φουντώνει τα συναισθήματα και επιτάσσει δράση εδώ και τώρα, εξ αιτίας του ταυ – τετράγωνου που κάνει ο Άρης με τα δύο φώτα. Μια δράση όμως που δεν ευνοείται, αφού το τοπίο είναι παραπλανητικό και κάθε ενέργεια προς τα μπρος αδύναμη εν τη γενέσει της, άβουλη, και ασθενική.

Όχι. Δεν πρέπει να πάρουμε αποφάσεις τώρα γιατί η πληροφόρησή μας είναι ελλιπής και τα συναισθήματά μας τεταμένα και επηρεασμένα. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρόνο και τις ζυμώσεις που δημιουργεί αυτή η έκλειψη και να αντιδράσουμε όπως και όταν πρέπει.

Μόνη θετική διέξοδος για την ένταση που φέρνει η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη, είναι το εξάγωνο που σχηματίζει ο Ερμής από τις 9°05’ του Ζωδίου του Καρκίνου με τον Ουρανό στις 08°47’ του Ζωδίου του Ταύρου.

Λίγο πριν την αναδρόμησή του, ο Ερμής στην όψη αυτή μας βοηθά, αρκεί να σκεφτούμε έξω από την νόρμα και έξω από το κοινωνικό νέο νορμάλ. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τη διαίσθησή μας αλλά και να στραφούμε εκ νέου στις εμπειρίες του παρελθόντος και ότι σ’ αυτό μας έκανε να νιώθουμε ασφαλείς. Το Παρελθόν το οποίο σύντομα θα επισκεφθούμε νοητικά, με την αναδρομή του Ερμή στον Καρκίνο, χρησιμοποιώντας το ως οδηγό για το πως να διαμορφώσουμε τις επιλογές μας στις μέρες που έρχονται.

Το εξάγωνο Ερμή – Ουρανού είναι μια όψη η οποία θα διευκολύνει περισσότερο τα Ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς), καθώς και τους Ταύρους και Παρθένους, γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου.

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

 

Σύνοψη της Σεληνιακής Έκλειψης στον Τοξότη

Για τα Μεταβλητά Ζώδια, τα γεννημένα στο μέσο του δεύτερου δεκαημέρου, αλλά και για τα Ζώδια τα γεννημένα στο μέσο του δευτέρου δεκαημέρου και τα οποία που ανήκουν στο στοιχείο της Φωτιάς ή του Αέρα, η έκλειψη αυτή θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού αυτά είναι που θα την νιώσουν και πιο έντονα.

Οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εσάς που ανήκετε στα παραπάνω Ζώδια είναι πιθανό να βιώσετε:

 • Συναισθηματική Αστάθεια
 • Ευμετάβολα Συναισθήματα
 • Απογοητεύσεις – Αυταπάτες σε αισθηματικά και οικονομικά θέματα
 • Θυμό και συγκρούσεις σε σχέσεις ή συνεργασίες
 • Αισθήματα βαρεμάρας
 • Αποκαλύψεις μυστικών, που θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις στις σημαντικές σχέσεις σας

Ειδικά για Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους ή όσους από εσάς έχετε πλανήτες ή σημεία του Ωροσκοπίου σας κοντά στην 12° μοίρα των Διδύμων ή του Τοξότη, η έκλειψη μπορεί να φέρει  ερωτικές ιστορίες από το παρελθόν που θα σας αναστατώσουν.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη προκαλεί νοσταλγία και ανάγκη για ανεμελιά. Είναι μια έκλειψη που αποζητά απλά την κατανόηση της προσωπικής μας αλήθειας μετά από ένα δύσκολο διάστημα πίεσης, φόβων και εγκλεισμού. Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή για εξιδανικεύσεις και αυταπάτες, και σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί την δράση σε πρώτο χρόνο.

Καθώς ο πρώτος χτύπος του κοσμικού ρολογιού χτυπάει για όλους μας, αυτά που θα πρέπει να έχουμε κατά νου είναι:

 • Διαμορφώνουμε ένα νέο πλαίσιο αντίληψης για το τι είναι αυτό που ζητάμε από υφιστάμενες σχέσεις και συνεργασίες
 • Παραμένουμε αισθαντικά αδρανείς, καθώς πλάνες αυταπάτες και εξιδανικεύσεις δεν ευνοούν την άμεση δράση
 • Προσέχουμε ιδιαίτερα λεκτικές αντιπαραθέσεις και επιθέσεις οι οποίες θα πυροδοτήσουν καυγάδες ή χωρισμούς
 • Δεν επενδύουμε τυφλά σε νέες σχέσεις αλλά αφουγκραζόμαστε τη διαίσθησή μας
 • Σχέσεις που ξεκινούν τώρα μπορεί να έχουν άδοξο τέλος
 • Προσέχουμε τα οικονομικά μας.

Είναι μια έκλειψη η οποία σαν την μάσκα που φορέσαμε ή συνεχίζουμε να φοράμε στο πρόσωπο μας για προστασία, μας καλεί να παραμείνουμε για λίγο ακόμα κρυμμένοι, χωρίς να εκφράσουμε άμεσα τα συναισθήματα μας, τεταμένα καθώς είναι, διότι υπάρχει ο κίνδυνος συγκρούσεων ή λανθασμένης εκτίμησης καταστάσεων και συνθηκών.

Η μάσκα είναι μεν αναγκαία, αλλά είναι προσωρινή.


Δώστε ιδιαίτερη σημασία στους Οίκους τους οποίους η έκλειψη ενεργοποιεί στο προσωπικό σας ωροσκόπιο, γιατί στις ημέρες λίγο πριν αλλά και λίγο μετά την πραγματοποίησή της, θέματα που σχετίζονται με αυτούς τους Οίκους θα έρθουν στο προσκήνιο μαζί με πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν αλλά και θα σας αποκαλύψουν υψηλότερες αλήθειες.

Για τον εαυτό σας αλλά και για τους άλλους.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Σεληνιακή Έκλειψη Παρασκιάς

Κύκλος Saros: 111

Ορατή από την Ελλάδα.

 

Δείτε την εκπομπή μου με τη Νανά Βαγενά για όλες τις εκλείψεις του 2020, εδώ:

Εκλείψεις 2020 και η Επιρροή τους


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR