ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ – 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι – Μέρος Δεύτερο

Sharing is caring:

Lunar Eclipse 27 July 2018

Το φετινό καλοκαίρι σημαδεύεται από τρεις εκλείψεις και πολλαπλές αναδρομές πλανητών οι οποίες συμβαίνουν ταυτόχρονα με την περίοδο των εκλείψεων. Ο συνδυασμός αυτών των αστρολογικών συγκυριών είναι κάτι σχετικά σπάνιο και δημιουργεί ένα απρόβλεπτο, δυναμικό και καυτό σκηνικό.


Ιδιαίτερη σημασία η έκλειψη αυτή θα έχει για όσους ανήκουν στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού, (Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους, και Σκορπιούς), οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 25 έως 29 Ιουλίου, από 25 έως 29 Οκτωβρίου, από 22 έως 26 Ιανουαρίου, και από 22 έως 26 Απριλίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 01° – 06° των Ζωδίων αυτών.


 

Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι – Μέρος Δεύτερο

H Σεληνιακή Έκλειψη της 27ης Ιουλίου είναι η δεύτερη από τις τρεις στη σειρά εκλείψεις του Καλοκαιριού.

Γίνεται στον Υδροχόο, και ακολουθεί την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο, ενώ ακολουθείται από μία ακόμα Έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα.

Κατά μία έννοια, η έκλειψη αυτή δυναμώνει την ένταση της ήδη ηχηρής Ηλιακής Έκλειψης στον Καρκίνο και αποτελεί τη συναισθηματική μας απόκριση σε γεγονότα που έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται.

Με την έκλειψη αυτή τα συναισθήματα είναι πολύ, πολύ τεταμένα.

Ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η έκλειψη αυτή, αν την δούμε σα ζευγάρι με την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο, είναι:

 

Η συνειδητοποίηση ότι υπάρχει κρίση σε κάποιες φιλίες ή στο σπίτι – συνειδητοποίηση η οποία έγινε με την Ηλιακή Έκλειψη του Ιουλίου, κορυφώνεται τώρα με υπερβολικές αντιδράσεις και συναισθηματικά ξεσπάσματα, τα οποία και τελικά επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο τις σχέσεις μας.

Αυτά διαρκούν τουλάχιστον μέχρι την Ηλιακή Έκλειψη που ακολουθεί στο Λέοντα, όπου ίσως καταφέρουμε με πνεύμα μεγαλοθυμίας να μιλήσουμε τελικά με τους σημαντικούς άλλους για τα θέματα που μας απασχολούν.

 


Η Σεληνιακή Έκλειψη της 27ης Ιουλίου γίνεται στον Υδροχόο και η Σελήνη, όταν βρίσκεται σε αυτό το Ζώδιο, γίνεται αποστασιοποιημένη και σχεδόν καθόλου συναισθηματική. Συνδυάστε τις ιδιότητες αυτές με το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη έκλειψη η Σελήνη είναι σε σύνοδο με έναν ασταθή Άρη, και είναι δύσκολο να αποφύγουμε απρόβλεπτες και ασυναίσθητες προς τους άλλους συμπεριφορές.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Υδροχόο, ναι μεν δε γινόμαστε συναισθηματικοί με την έννοια του πάθους και του δράματος, αλλά από την άλλη χρειάζεται προσοχή, γιατί οι ψυχρές και άκαμπτες αντιδράσεις του Υδροχόου μπορεί να αποβούν με την έκλειψη αυτή πολύ πιο επικίνδυνες απ’ ότι το δράμα των Ζωδίων της Φωτιάς ή το πάθος των Ζωδίων του Νερού και να χαλάσουν σχέσεις ή φιλίες.

Έγραψα παραπάνω ότι η δεύτερη αυτή σε σειρά έκλειψη, αυξάνει την ένταση.

Μια μέρα πριν από τη Σεληνιακή Έκλειψη στον Υδροχόο, ο Ερμής γυρνά σε ανάδρομη πορεία στο Ζώδιο του Λέοντα, προσθέτοντας έτσι έναν ακόμη ανάδρομο πλανήτη στο μίγμα. Αυτό σημαίνει ότι παρεξηγήσεις και ασυνεννοησίες με δόση υπερβολής μπορεί να εμφανιστούν.

Έτσι παρανοήσεις και δράμα από τη μία, αποστασιοποίηση και ψυχρότητα από την άλλη.

Είναι τελικά αυτές οι μόνες μας επιλογές;

 

Βραχώδες Τοπίο

Αυτή η Σεληνιακή Έκλειψη χαρακτηρίζεται, δυστυχώς, από δύο πολύ δύσκολους αστρολογικούς παράγοντες, καθώς ο ανάδρομος Άρης  είναι σε εμπλοκή με τα δύο Φώτα και δημιουργείται επίσης ένας σχηματισμός Τ-τετραγώνου μεταξύ του Ουρανού, του Άρη και της ίδιας της έκλειψης.


Ο Άρης είναι ήδη ανάδρομος καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Η ένταση έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Εάν έχουμε κάνει την απαραίτητη εσωτερική δουλειά και έχουμε αξιολογήσει σοφά για το τι πραγματικά έχει νόημα να μαλώσουμε ή να έρθουμε σε ρήξη τότε ναι η απότομη έκρηξη της ενέργειας του Άρη θα μπορούσε να βρει μια υγιή διέξοδο.


ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ - 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Άρης Ανίκητος

Ρίξτε μια ματιά στον ουρανό τη νύχτα της έκλειψης. Λίγο πιο κάτω από τη Σελήνη θα δείτε μια λαμπερή πορτοκαλοκόκκινη κουκκίδα, δηλαδή τον Άρη.

Ο πλανήτης είναι πολύ κοντά στη Γη, καθώς αυτή είναι μια από τις πλησιέστερες περιηλιακές αντιθέσεις του Άρη, με τη φωτεινότητα του “κατά την περίοδο που η Γη βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και τον Ήλιο, να ξεπερνά σε λαμπρότητα το Δία, κατά 1,8 φορές”.

Αστρολογικά αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης είναι ανάδρομος και ότι την ενέργεια του θα την αισθανθούμε πιο έντονα, αφού είναι πιο κοντά στη Γη.

Ο Άρης βρίσκεται στον Υδροχόο, έτσι δημιουργείται εσωτερική ένταση που σχετίζεται με το πώς προασπίζουμε την αίσθηση της ατομικότητάς μας.

Ο Άρης είναι επίσης σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό, οπότε είναι πολύ πιθανό να εκφραστεί ακατέργαστα αντί για εκλεπτυσμένα.

Ένας άλλος παράγοντας που δίνει δύναμη στον Άρη σε αυτή την έκλειψη είναι ότι ο πλανήτης είναι επίσης εκτός ορίων από τις 7 Ιουλίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου, περνώντας χαμηλά από την εκλειπτική.

Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη συμπεριφορά και αυτό κορυφώνεται μεταξύ 14 Αυγούστου και 19 Αυγούστου, όταν ο Άρης θα φτάσει να είναι σε απόκλιση 26° 29′ Νότια της Εκλειπτικής!

 

Το Τ-τετράγωνο Άρη – Ουρανού – Έκλειψης

Ακόμη μια πολύ δύσκολη όψη σε αυτή την έκλειψη είναι το τετράγωνο μεταξύ του Άρη και του Ουρανού, το οποίο κορυφώνεται στις 2 Αυγούστου.

Ο Άρης, που έχει ήδη φορτιστεί από τους παράγοντες που προανέφερα, συναντά τον ηλεκτρικό Ουρανό σε μια τεταμένη όψη με εκρηκτικές ιδιότητες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλη αυτή η ενέργεια πέφτει πάνω στη Σελήνη και τον Ήλιο, με τον Άρη να είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη και σε αντίθεσή με τον Ήλιο και τον Ουρανό να είναι σε όψη τετραγώνου με όλους τους παίκτες.


Αυτό που συμβαίνει με αυτή τη συγκεκριμένη έκλειψη είναι ότι ο Άρης έχει ταυτόχρονα πολλαπλές αστρολογικές ιδιότητες που τον κάνουν πλανήτη να εκφράζει την επιθετική του φύση στο μέγιστο.


Άρα:

Τι είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να κάνουμε κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης

  • Επιλέγουμε για το τι αξίζει να αγωνιστούμε.
  • Καταπίνουμε την υπερηφάνειά μας, ειδικά όταν ξεσπάσουν διαμάχες ή παρεξηγήσεις.
  • Προσπαθούμε να είμαστε ευέλικτοι. Όλη η φορτισμένη ενέργεια που έχει η έκλειψη εκφράζεται μέσα από Σταθερά Ζώδια και ως αποτέλεσμα μας κάνει άκαμπτους και ανυποχώρητους.
  • Χαλαρώνουμε. Απελευθερώνουμε την ένταση. Βρίσκουμε τρόπους για διέξοδο όλων των συναισθημάτων που μας φορτίζουν, αλλιώς θα εκραγούν.
  • Έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ενοχλήσεις και το να είμαστε ευερέθιστοι είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Πρέπει να το αποδεχτούμε υπομονετικά και να περιμένουμε να περάσει.
  • Αποφεύγουμε την επίθεση και την αντιδραστική συμπεριφορά.
  • Δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε και ότι αγαπάμε και δεν γινόμαστε ψυχροί, αντικειμενικοί, σκληροί και αναίσθητοι.
  • Είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τραυματισμούς και μικρά ατυχήματα.

 

Ας κάνουμε τους ανάδρομους πλανήτες να δουλέψουν υπέρ μας

Αυτή είναι η πιο δύσκολη έκλειψη αυτού του μακρινού καυτού καλοκαιριού και συμβαίνει μέσα σε ένα περιβάλλον πέντε ανάδρομων πλανητών (Ερμής, Άρης, Κρόνος, Ποσειδώνας, Πλούτωνας).

Η ενδοσκοπική εργασία και η επαναξιολόγηση σε όλους τους τομείς που αφορούν τους ανάδρομους πλανήτες θα είναι μεγάλη βοήθεια.

Το να λειτουργήσουμε την ενέργεια της όψης Κρόνου σε τρίγωνο με τον Ουρανό, η οποία διαρκεί όλο το καλοκαίρι. θα είναι επίσης ωφέλιμο.

 

Είναι ζεστές οι καλοκαιρινές μέρες και μακριές οι νύχτες…

Άλλη μια έκλειψη και τελειώνουμε.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Ολική Έκλειψη Σελήνης

Κύκλος Saros: 129

Διάρκεια Έκλειψης για την Αθήνα: 1 ώρα και 43 λεπτά

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Please transition to the updated PayPal settings by configuring them within the "WP Accept PayPal Payment" plugin's settings menu.
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR