ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 2019 – 2027: Ο Κένταυρος και το εγωιστικό γονίδιο

Sharing is caring:

 

Chiron in Aries


ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ 2019 – 2027

Ο Κένταυρος και το εγωιστικό γονίδιο

Ο Χείρωνας, ο μικρός πλανήτης και κομήτης ταυτόχρονα, ένα αστρονομικό σώμα με διττή φύση ακριβώς όπως ο μυθολογικός Κένταυρος Χείρωνας, εισέρχεται στο Ζώδιου του Κριού.

Θα διασχίζει το ζώδιο του Κριού από τις 18 Φεβρουαρίου του 2019 μέχρι τις 19 Ιουνίου 2026 όπου θα εισέλθει για λίγο στο ζώδιο του Ταύρου. Εκεί θα παραμείνει για λίγο και θα επιστρέψει και πάλι στο ζώδιο του Κριού από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2026 μέχρι και τις 14 Απριλίου του 2027, όπου και θα εισέλθει πλέον οριστικά στον Ταύρο.

Ο Χείρωνας αστρολογικά, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, αντιπροσωπεύει την περιοχή στην οποία το άτομο βιώνει ένα έντονο τραύμα ή μια ανεπάρκεια. Ταυτόχρονα όμως μας δείχνει και τη περιοχή στην οποία το άτομο μπορεί αυτογνωσιακά να θεραπεύσει το ίδιο τον εαυτό του ακριβώς αντιμετωπίζοντας και ξεπερνώντας της ανεπάρκεια αυτή.

Όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού συνδέεται με τραύμα ταυτότητας, υγιούς εγωισμού ή αυτο-έκφρασης.

Είναι  η αδυναμία έκφρασης της βαθιάς εσωτερικής φωνής που φωνάζει να είμαστε αυθεντικοί την οποία και δεν ακούμε. Είναι η αίσθηση ανικανότητας του να προασπίζουμε το εγώ μας ή η αδυναμία να αποδεχτούμε την ταυτότητά μας και τη μοναδικότητά μας.

Ανάλογα με το βαθμό συνειδητότητα και ωριμότητας έχουμε την ικανότητα να βάλουμε βάλσαμο στην πληγή και να την επουλώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε το πύον και το φαρμάκι της και να τη διατηρήσουμε ανοιχτή. ΟΜΩΣ ο Χείρωνας αργά η γρήγορα θα μας φέρει αντιμέτωπους με το μύχιο εσωτερικό πόνο.

Ο Χείρωνας μας θυμίζει ότι μέρος του να είναι κανείς επιτυχημένος είναι το να ξέρει να διαχειρίζεται την αποτυχία.  Μας θυμίζει ότι προϋπόθεση για να θεραπεύσεις τους άλλους είναι να έχεις κάνει πρώτα ο ίδιος την αυτο-θεραπεία σου, να αποτελείς εσύ το παράδειγμα και να μπορείς να βοηθήσεις γιατί έχεις βιωματικά νιώσει τη λύση και έχεις βρει την διέξοδο.

Από το ζώδιο του Κριού λοιπόν, και ειδικά για όσους έχουν Χειρώνια Επιστροφή στο διάστημα που ο Κένταυρος θα παραμένει εκεί, ο Χείρωνας μας καλεί να αποφύγουμε τις αρνητική έκφανση της αστρολογικής του θέσης και να ακολουθήσουμε τη θετική.

Αρνητική Έκφανση

  1. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από τους υπόλοιπους και μας πληγώνει όταν αυτό δεν συμβαίνει.
  2. Είμαστε ανταγωνιστικοί και οι πράξεις μας έχουν στόχο την αυτό-επιβεβαίωση και μόνο.
  3. Δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας και νιώθουμε ανεπαρκείς όσον αφορά την έκφραση της σεξουαλικότητας μας και του υγιούς εννοούμενου εγωισμού.

Θετική Έκφανση

  1. Δεν χρειάζεται να συγκρινόμαστε με τους άλλους ούτε να αποδείξουμε κάτι σε κανένα.
  2. Συγχωρούμε τον εαυτό μας αν στο παρελθόν δεν πιστεύαμε τόσο πολύ σε αυτόν και στο εξής προχωράμε μπροστά με αγάπη για μας τους ίδιους και επίγνωση της αξίας μας.
  3. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας με τον σωστό τρόπο δεν μας κάνει φαντασμένους αλλά μας επιτρέπει να είμαστε καλά με εμάς σε στιγμές ηρεμίας και μοναξιάς.

Δεν είναι τόσο δύσκολο. Στην τελική το μόνο που ζητάει ο Χείρωνας καθώς θα διασχίζει το ζώδιο του Κριού είναι να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Κάθε αρνητικό, κάθε αδυναμία, κάθε ατέλεια, κάθε αποτυχία.

Η ίδια η αποδοχή είναι που θα μας δώσει τη δύναμη να γιατρέψουμε τις δικές μας πληγές και να αποτελέσουμε παράδειγμα και έμπνευση για τους άλλους.

Chiron in Aries 2019 - 2027

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply