
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024
Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis
Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία
Facebook Messenger | Instagram | Φόρμα επικοινωνίας
Μοίρα: 23°52′ Διδύμων
Η Πανσέληνος γίνεται στις 23°52’ του Ζωδίου των Διδύμων και θα επηρεάσει όλους μας αλλά περισσότερο Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, και Ιχθύες, οι οποίοι είναι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του Ζωδίου τους, αλλά επίσης και όσους και όσες από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημά σας στις μοίρες 20° έως 29°59′ στο σταυρό των Μεταβλητών.
Μια μπερδεμένη και ομιχλώδης Πανσέληνος που ταράζει το συναίσθημα και μας κάνει να προσπαθούμε να βρούμε το δρόμο μας σε μια πορεία που δεν είναι ξεκάθαρη πραγματοποιείται στις 15 Δεκεμβρίου.
Όμως η λύση θα εμφανιστεί σύντομα…
Πανσέληνος λοιπόν με Σελήνη στους Διδύμους και απέναντί της τον Ήλιο στον Τοξότη.
Κάθε Πανσέληνος είναι μια κορύφωση συναισθημάτων και καταστάσεων και η συγκεκριμένη κορυφώνει συζητήσεις, θέματα επικοινωνίας, θέματα με αδέλφια και συγγενείς καθώς επίσης και θέματα μετακίνησης, οπότε λίγο προσοχή στους δρόμους και την οδήγηση.
Να αναφέρω εδώ ότι το προηγούμενο φεγγάρι που είχαμε τόσο κοντά σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ήταν η Νέα Σελήνη στις 18 Ιουνίου 2023, όπου και είχαμε την ίδια ημέρα(!!) την ενδόρρηξη του βαθυσκάφους Τιτάν το οποίο χάθηκε για πάντα στα βάθη του Ωκεανού.
Οπότε με αυτό το φεγγάρι θέματα που έχουν να κάνουν με πλοία, θάλασσα, υποβρύχια αλλά και τσουνάμι, μπορεί και να εμφανιστούν στο κοσμικό επίπεδο.
Σε προσωπικό και ψυχολογικό επίπεδο, τώρα που μας ενδιαφέρει πιο πολύ, η Πανσέληνος αυτή δημιουργεί μέσα μας μια αντίθεση καθώς για να μπορέσουμε να νιώσουμε ελεύθεροι, ανέμελοι, και αισιόδοξοι καλούμαστε πρώτα να εξετάσουμε και τις δύο πλευρές μιας κατάστασης.
Συναισθηματικά αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες επιλογές και προσπαθούμε να βάλουμε σε λόγια το συναίσθημα. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε αλλά και να επικοινωνήσουμε το πως νιώθουμε, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι δυσδιάκριτη.
Ευμετάβλητος ο ψυχισμός μας και ευαίσθητος από συζητήσεις, λόγια και κουβέντες που ειπώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, αναζητά ασφάλεια στην κατανόηση του πως και του γιατί.
Όμως ενέργεια που έχει η πανσέληνος αυτή στους Διδύμους δεν αφήνει περιθώρια για να δούμε τα πράγματα ξεκάθαρα αφού στο τετράγωνο της με τον Ποσειδώνα, το μόνο που φέρνει είναι παράλυση σκέψεων.
Αμφισημία, αμφιταλάντευση καθώς η ψυχή μας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και ξέρει κατά βάθος ότι οι επιλογές είναι αναγκαίες και πρέπει να γίνουν.
Είναι καλύτερο να αποφύγουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, καθώς η κρίση μας μπορεί να μην είναι καθαρή.
Η αισιοδοξία μας δοκιμάζεται καθώς πρόσφατες απογοητεύσεις, μας φορτώνουν με σκοτούρες, και η πορεία προς τα εμπρός δεν είναι ξεκάθαρη.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες δημιουργεί στην καλύτερη φαντασιώσεις και ευχολόγια και στην χειρότερη, εικόνες στρεβλές τόσο για το ποια είναι η αλήθεια μας όσο και για το ποιους έχουμε απέναντί μας.
Ο Ερμής στάσιμος στο Ζώδιο του Τοξότη, ετοιμάζεται για να ορθοδρομήσει δύο ημέρες μετά, αλλά για την ώρα οι σκέψεις και οι αναθεωρήσεις δεν αφήνουν το νοητικό μας να ξεκουραστεί και να πάρει αποφάσεις.
Προσοχή και ψυχραιμία γιατί μπορεί να μιλήσουμε ωμά και προκλητικά λέγοντας μεν την αλήθεια μας, ή αυτό που νομίζουμε ότι είναι αλήθεια, και έτσι να πούμε λόγια που θα πληγώσουν.
Όσο και να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε, είναι δύσκολο να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις καθώς εμείς θα λέμε κάτι διαφορετικό από αυτό που θα καταλαβαίνουν οι άλλοι.
Μέσα στο ασαφές και γεμάτο λακκούβες τοπίο που δημιουργεί η ενέργεια της Πανσελήνου αυτής, κάθε βήμα θέλει υπολογισμό. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο δεν ευνοεί επίσης αφού φέρνει κατήφεια, μελαγχολικές σκέψεις και αδυναμία δράσης. Μοιάζει σαν να σηκώνουμε το βάρος του κόσμου, καθώς οι ευθύνες παραμένουν και έρχονται σε κόντρα με το πόσο θέλουμε να νιώσουμε ανέμελοι.
Ένα τετράγωνο που μας αποδυναμώνει νοητικά αφού νομίζουμε ότι η αλλαγή των καταστάσεων είναι πέρα από τις δυνατότητές μας.
Τα καλά νέα είναι ότι αυτούς τους περιορισμούς τους δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι και μπορούμε να τους ξεπεράσουμε αν το θελήσουμε. Χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα από την διττή οπτική που έχουμε δημιουργήσει, να βγούμε από το κουτάκι του άσπρου μαύρου και κάνοντας υπομονή και καθώς ο Ερμής από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά θα ορθοδρομήσει θα μπορέσουμε σταδιακά να διακρίνουμε περισσότερες δυνατότητες.
Σε αυτό ευτυχώς βοηθάει το τρίγωνο που κάνει ο Άρης από τον Λέοντα με τον Ερμή, κυβερνήτη της Πανσελήνου στον Τοξότη.
Ένα Άρης ναι μεν είναι ανάδρομος, ορίζοντας έτσι ότι θα πρέπει κάποια πράγματα να τα κάνουμε αλλιώς, αλλά που από την άλλη καθώς είναι μέσα στο Ζώδιο του Λέοντα έχει τη δυνατότητα να μας δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Μοιάζει πως οι επόμενες ημέρες μετά το Φεγγάρι αυτό, θα μοιάζουν σαν ένα φως το οποίο μεγαλώνει λίγο λίγο και το οποίο θα διώχνει σταδιακά τις μπερδεμένες και ομιχλώδεις καταστάσεις.
Είναι ένα φεγγάρι που φέρνει νοητική υπερδιέγερση και αναμοχλεύει σκέψεις και προβληματισμούς αλλά η όλη αυτή διεργασία στο νοητικό στο τέλος θα καταλήξει να έχει απόσταγμα και ουσία.
Το συγκλίνον τρίγωνο της Αφροδίτης από τον Υδροχόο με τον Δια στους Διδύμους, το οποίο θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου είναι μια όψη που μας κάνει να αισιοδοξούμε καθώς φαίνεται ότι καθώς περνούν οι ημέρες, θα νιώθουμε περισσότερο όμορφα, θα αντικειμενοποιήσουμε τις καταστάσεις και μέσα από συλλογικές δράσεις θα ανακαλύψουμε και πάλι την προσωπική μας αξία.
Το νοητικό μας θα γαληνέψει και θα βρει ηρεμία, και θα μπορέσουμε και πάλι, να κάνουμε σημαντικές συζητήσεις να καταλήξουμε σε ωφέλιμα συμπεράσματα και να εκφράσουμε συναισθήματα αγάπης.
Η λύση θα εμφανιστεί.
Απλά για την ώρα είναι κρυμμένη μέσα στην ασημοπράσινη απατηλή λάμψη ενός φεγγαριού, που το μόνο που θέλει, είναι να σου δείξει σε καθρέφτη τον στρεβλό ευατό σου.
Εύχομαι μια όμορφη Πανσέληνο σε όλους και όλες, και να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα σας αλλά και έξω σας γρήγορα.
Από τον αστρολόγο Andrew Ifandis
Επικοινώνησε μαζί μου για προσωπική συνεδρία
SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY
COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING
Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.
GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP
© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.