ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ – ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ

Sharing is caring:

JUPITER IN SAGITTARIUS

Ο πλανήτης Δίας όταν βρίσκεται στα Ζώδια που κυβερνά, τον Τοξότη ή τους Ιχθύες, λειτουργεί με τον ίδιο Μεταβλητό τρόπο αλλά στο κάθε διαφορετικό Στοιχείο εκφράζεται διαφορετικά.

Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Στον Τοξότη ο Δίας επεκτείνει τη Γνώση, επεκτείνει το μυαλό να ανοίξει, να γίνει σοφότερο, μέσα από την αποδοχή της πολλαπλότητας και της διαφοροποίησης των μορφών και των ιδεών στον υλικό κόσμο.

Από το Ζώδιο του Τοξότη ο Δίας μας καλεί σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού μας, μας ωθεί να διευρύνουμε το μυαλό και τους ορίζοντές μας, σαν αποτέλεσμα της συσσώρευσης εμπειριών που αποκομίζουμε μέσα από ταξίδια, μελέτη, διάβασμα.


Η διαδικασία της επέκτασης είναι εξωτερική και τη βιώνουμε σαν διέξοδο στο φλογερό πάθος του Ζωδίου του Τοξότη να ζήσει τη ζωή στο έπακρο.


Ταξιδέψτε και απολαύστε τη ζωή, αγκαλιάστε νέους πολιτισμούς, εξερευνήστε νέες ευκαιρίες, μάθετε όλο και περισσότερα, υιοθετήστε μια φιλοσοφία ή ένα θρησκευτικό σύστημα.

Όλα είναι πιθανοί και ικανοί τρόποι για να επεκτείνετε τη γνώση, τη πίστη και την συνείδηση σας. Ο Δίας στον Τοξότη μας γεμίζει πάθος και ελπίδα και ενεργεί με ηθική, ήθος και καλή πίστη. Μια πίστη στη ίδια τη ζωή.

Η θέση αυτή στο Γενέθλιο χάρτη μπορεί να δώσει στο άτομο βαθιά ηθική, θρησκευτικές απόψεις ή μια πραγματικά κοσμοπολίτικη, παθιασμένη, ζεστή  αισιόδοξη, γενναιόδωρη και το κυριότερο υπερ-ενθουσιώδη φύση.

Ο Δίας στον Τοξότη αν εκφραστεί με την ανειδίκευτη πλευρά του, ή αν ο πλανήτης κάνει αρκετές δύσκολες όψεις στο γενέθλιο χάρτη,  μπορεί να δώσει την τάση να περιπλανιέται κανείς αδιάκοπα χωρίς να έχει τις ρίζες του κάπου, και να θέλει να ζει εμπειρίες για χάρη των εμπειριών και μόνο, χωρίς να κρίνει την ηθική ή την ωφέλεια που μπορεί να τελικά να έχουν.

Ο Δίας στον Τοξότη είναι ο William Blake, ο μυστικιστής ζωγράφος, όταν μας λέει:


“Το μονοπάτι της υπερβολής οδηγεί στον πύργο της σοφίας”


Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Στους Ιχθύες ο Δίας αναπτύσσει και συντηρεί την Πίστη, διευρύνει το υποσυνείδητο και επεκτείνεται προς την συμπαντική ενέργεια και την αποδοχή της υπερβατικής φύσης της πραγματικότητας.

Από το Ζώδιο των Ιχθύων ο Δίας μας καλεί σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού μας, μέσω της διεύρυνσης της ικανότητας μας για ενσυναίσθηση, μια ικανότητα που δίνει κατανόηση, συμπόνια για τους άλλους και ανυψώνει την ψυχή σε ανώτερες δονήσεις.


Η διαδικασία της επέκτασης είναι εσωτερική.

Δεν είναι άμεσα ορατή αλλά πολλές φορές κρυμμένη, μοναχική ή και μυστικιστική. Τη βιώνουμε σα διέξοδο στη ψυχική ανάγκη του Ζωδίου των Ιχθύων να βρει την έμπνευση.


Η θέση αυτή στο Γενέθλιο χάρτη μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο μπορεί να είναι βαθιά θρησκευόμενο, ή ευσεβής, μπορεί να είναι ένας πνευματικός γκουρού ή απλά ένας άνθρωπος με έντονη την πίστη στην εγγενή ικανότητα του ανθρώπου να αγαπάει με πραγματική αφοσίωση.

Ο Δίας στους Ιχθύες είναι ο William Blake, ο ρομαντικός ποιητής όταν μας λέει:


“Εάν οι πύλες της αντίληψης ανοίξουν, κάθε τι θα παρουσιαστεί στον άνθρωπο όπως είναι, Άπειρο”.

“Όταν κάτι αγαπά, είναι Άπειρο”

“Αυτός που βλέπει το ‘Απειρο σε κάθε τι, βλέπει το Θεό”


Ο Δίας στους Ιχθύες αν εκφραστεί με την ανειδίκευτη πλευρά του, ή αν ο πλανήτης κάνει αρκετές δύσκολες όψεις στο γενέθλιο χάρτη, μπορεί να δώσει μια τάση στο πρόσωπο να πιστεύει εύκολα και να παραπλανάται, να αφήνεται στην υπερβολική ονειροπόληση, να έχει τάσεις φυγής από την πραγματικότητα ή να κάνει το άτομο να αντιδρά με αυτοθυσία στην ανάγκη των άλλων.

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΣ WILLIAM BLAKE

Ο William Blake (28 Νοεμβρίου 1757 – 12 Αυγούστου 1827) , ήταν ένας από τους σημαντικότερους Άγγλους ποιητές και παράλληλα ζωγράφος, χαράκτης, εικονογράφος, μυστικιστής και οραματιστής.

Χαρακτηρίζεται συχνά ως ο «Προφήτης» της αγγλικής λογοτεχνίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μείζονες ποιητές της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Υ.Γ. Είναι ενδιαφέρον ότι ο William Blake έχει τον Δία στον Τοξότη!

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR