ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019: Από την Άκρη της Βαθιάς Πράσινης Θάλασσας

Sharing is caring:

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 05°20’ του ζωδίου του Ζυγού. Είναι ένα φεγγάρι που επηρεάζει περισσότερο Ζυγούς, Κριούς, Αιγόκερους, και Καρκίνους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο, αλλά και όσους από εσάς έχετε προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο σας κοντά στις μοίρες 03° – 08° των παραπάνω Ζωδίων.


Μια Νέα Σελήνη που θυμίζει παγωμένη Γαμήλια τούρτα, πραγματοποιείται το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου.

 

Κάθε Νέα Σελήνη είναι ένας Γάμος του Ήλιου και της Σελήνης και αυτή η συγκεκριμένη γίνεται ταιριαστά στο “γαμήλιο” Ζώδιο του Ζυγού.

Όταν κάποιος είναι Ζυγός, σημαίνει ότι η νοοτροπία του συντονίζεται και εναρμονίζεται με την ατομικότητα των άλλων σε μια σκόπιμη υποταγή του δικού του Εγώ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του βασικού τρόπου συμπεριφοράς όσων έχουν τον Ήλιο τους στο Ζώδιο αυτό. Διακατέχονται από μια βαθιά υπαρξιακή επιθυμία να ανήκουν σε σχέση.

Να μην είναι ένας, αλλά δύο.

Ο Ήλιος στον Ζυγό είναι το “Εγώ” μαλακωμένο από την Αφροδίτη που είναι ο πλανήτης που κυβερνά το Ζώδιο, αλλά είναι επίσης ΚΑΙ ένα “Εγώ” συμβιβασμένο, μέσα στο κοινωνικό αυτό Ζώδιο, όπου η “ετικέτα”, οι καλοί τρόποι και η εμφάνιση,  παίζουν σημαντικότερο ρόλο από ότι η πραγματική έκφραση της ταυτότητάς μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κρόνος, ο πλανήτης του επιτρεπτά σωστού, έχει την έξαρση του στο Ζώδιο του Ζυγού.

Αυτός ο συνδυασμός ενέργειας της Αφροδίτης και του Κρόνου, αν το σκεφτείτε, είναι ο λόγος για τον οποίο o  Ζυγός θεωρείται στην Αστρολογία το “Ζώδιο του Γάμου”. Γιατί τι άλλο είναι ένας γάμος παρά μια ερωτική σχέση η οποία αναγνωρίζεται κοινωνικά και της δίνεται κύρος, μέσα από ένα συμβατικό και κοινωνικά δομημένο τρόπο συσχέτισης. Με όλο αυτό να είναι τελικά έκφραση του Κρόνου και της Αφροδίτης.

Φανταστείτε τώρα πώς αυτή η έκφραση για μια αρμονική συνύπαρξη μετατρέπεται σε λαχτάρα, σε μια βαθιά αισθητή ανάγκη, όταν η Σελήνη είναι επίσης στο Ζυγό, και πώς όλα αυτά ενισχύονται όταν τα δύο φώτα είναι σε σύμπνοια, όπως στην περίπτωση μιας Νέας Σελήνης.

Τριαντάφυλλα; Νέοι εραστές; Αυτά είναι που θα πρέπει να περιμένουμε;

Όχι, όχι, όχι…


Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη στο Ζυγό αγκαλιάζεται από ένα θόρυβο που υπάρχει στο υπόβαθρο. Ένα αδιάκοπο βουητό που μας θυμίζει μια απλή αλήθεια. Ότι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση δεν είναι το να είσαι σε αυτή μόνο και μόνο για να είσαι σε σχέση.


Ας αρχίσουμε την αποσύνθεση της ρομαντικής τελετής…

 

Υπάρχουν μόνο δύο όψεις που κάνει αυτή η Νέα Σελήνη.

Η πρώτη είναι μια όψη αντίθεσης με τον Χείρωνα, ο οποίος είναι ανάδρομος στον Κριό.

Αντί λοιπόν αυτή η Νέα Σελήνη να σημάνει την αρχή μιας νέας σχέσης, φαίνεται ότι αντιθέτως, σκοπεύει να μας υπενθυμίσει προηγούμενες που ήταν τραυματικές και χρειάζεται να επουλωθούν.

Συναισθήματα ότι δεν είμαστε ικανοί μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της Νέας Σελήνης. Είτε είμαστε μόνοι μας, είτε μέσα σε σχέση δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από ένα μούδιασμα στα συναισθήματα και ένα γλυκόπικρο πόνο που έρχεται από την άκρη της βαθιάς πράσινης θάλασσας του ασυνείδητου.

Η δεύτερη είναι η όψη χιαστί στην οποία βρίσκονται ο Ήλιος και η Σελήνη προς τον πλανήτη Ουρανό. Αυτή είναι στην πραγματικότητα και μόνη όψη που κάνουν τα δύο Φώτα με πλανήτη, αφού ο Χείρωνας είναι ένα αστρονομικό σώμα που έχει στοιχεία αστεροειδή και κομήτη.

Μόνο μια όψη λοιπόν και ούτε καν Πτολεμαϊκή!

Είναι σαν αυτή η Νέα Σελήνη να γίνεται μόνη της. Ένας σόλο-προσκεκλημένος στο δείπνο ενός Γάμου που έχει ήδη αναβληθεί.

Αυτή η όψη από τον Ουρανό είναι ο θόρυβος υποβάθρου. Είναι μια διαρκής ενόχληση που θέλει να υπενθυμίσει στον αγαπημένο μας καλεσμένο στο Γάμο, Ζυγό (σύ-Ζυγο), ότι η ασφάλεια στις σχέσεις δεν μπορεί να οικοδομηθεί (Ταύρος), χωρίς να συμπεριλαμβάνει την ατομικότητά και την αληθινή έκφραση του εαυτού (Ουρανός), μέσα στην ένωση.

Μια φίλη Ζυγός μου είπε χθες ότι το κλειδί για μια καλή σχέση είναι να περιέχει αρμονία, και απάντησα ότι το κλειδί είναι “εσύ και ο άλλος να είστε απλά, αληθινά, οι εαυτοί σας. Από αυτό δημιουργείται κάτι. Μπορεί αρμονία μπορεί κάτι άλλο”.

Κοίταξε με απορία καθώς θυμήθηκε όλες εκείνες τις φορές, που το γεγονός ότι δεν προασπίστηκε την ατομικότητά της μέσα στη σχέση, κατέληξε σε επίπονους χωρισμούς.

Αυτό είναι το συνεχές βουητό του Ουρανού σε χιαστί με τη Νέα Σελήνη που είναι σε αντίθεση με τον Χείρωνα. Μια ανάμνηση παρελθόντων χρόνων όπου ο συμβιβασμός ήταν περισσότερος από όσο χρειαζόταν, και η σίγαση του αληθινού εαυτού μας είχε ως αποτέλεσμα είτε το χωρισμό είτε μια δυστυχισμένη συμβίωση.


Αυτή η Νέα Σελήνη θέλει να μας θεραπεύσει και να μας εξελίξει, γι’ αυτό φέρνει αυτή την ενόχληση.


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η αποσύνθεση της ρομαντικής τελετής συνεχίζεται …

Ο κυβερνήτης αυτής της νέας σελήνης στο Ζυγό είναι ο πλανήτης Αφροδίτη, και ως αποτέλεσμα τα δύο Φώτα παίρνουν από την ενέργειά της.

Η Αφροδίτη κάνει δύο πολύ δύσκολα τετράγωνα. Ένα με τον Κρόνο και ένα με τον Πλούτωνα. Είναι σαν μια λυπημένη νύφη με βέλο που παρευρίσκεται στην τελετή αλλά που βαθιά μέσα της δεν θέλει να παντρευτεί τον πλούσιο γαμπρό που της είχε επιβάλει η πλούσια οικογένειά της.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο, σε συνδυασμό με το ενοχλητικό βουητό της Νέας Σελήνης φέρνει απομάκρυνση, μοναχικότητα και θλίψη.

Η όψη αυτή ενέχει επίσης και έναν Καρμικό καθαρισμό, καθώς η στενή σύνοδος του Κρόνου με τον Νότιο Δεσμό μιλάει για μαθήματα που τώρα τα καταλαβαίνουμε, και τα οποία αφορούν παλιές ανώριμες συμπεριφορές, επιλογές … ή αναποφασιστικότητα.

Αναποφασιστικότητα η οποία για εσάς, αγαπητοί Ζυγοί, μπορεί να είναι η πρωταρχική σας αμαρτία.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα είναι η παθιασμένη ένταση που τροφοδοτεί την εμμονή.

Αυτή η βαθιά αίσθηση της ανάγκης να είμαστε σε μια σχέση, να ανήκουμε, γίνεται εμμονή κάτω από αυτό το Νέο Φεγγάρι που ταυτόχρονα φέρνει την συνειδητοποίηση, ότι παρόλο που το επιθυμούμε, δεν πρέπει να το κάνουμε ως αυτοσκοπό.


Αυτή η επιθυμία να μην είμαστε μόνοι, ή αυτή η επιθυμία να συνεχίσουμε να κάνουμε συμβιβασμούς για χάρη της σχέσης στην οποία βρισκόμαστε για χάρη του παθιασμένου σκοτεινού ρομαντισμού μας,  ή ακόμα και λόγω παρελθοντικού κάρμα που δεν έχει ακόμη καθαριστεί, ή της πληγής που δεν έχει θεραπευτεί, είναι ένας φαύλος κύκλος που τώρα τελειώνει.


Αυτή η Νέα Σελήνη φέρνει ελπίδα στην όψη εξαγώνου της Αφροδίτης με τον Δια, που ευτυχώς, είναι και αυτή αρκετά στενή.

Αυτή η όψη είναι και η υπόσχεση που κρύβεται σε αυτή τη Νέα Σελήνη. Η οποία παρόλο που ξεκινά σαν ενόχληση, μια υπενθύμιση παλιών πληγών, μια ψύχρα, μια λαχτάρα που είναι συντριπτική, στο τέλος φέρνει την πολυπόθητη λύτρωση.

 


Κάτω από αυτή τη Νέα Σελήνη σταματήστε για μια στιγμή για να ακούσετε τον εσωτερικό σας κόσμο. Μην συντονίζεστε με τους άλλους ή με τι θέλουν οι άλλοι από σας.

Μην ψάχνετε για μια συμβατική σχέση ή για ένα συμβιβασμό.

Συνειδητά και ψυχολογικά στραφείτε μέσα σας και συγχωνεύστε τις αρχέτυπες εκφράσεις, την Αυτό-έκφραση με τη Διαίσθηση, την Καρδιά με το Μυαλό, το Θηλυκό με το Αρσενικό, σε έναν άλλο Γάμο.

Τον Αλχημικό Γάμο, όπου η ένωση αφορά σε ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

 

Αφού το κάνετε αυτό… όλες οι άλλες σχέσεις θα έρθουν εύκολα.

 


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR