ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ – 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020: Σε Συνθήκες Πίεσης

Sharing is caring:

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020


Η Σεληνιακή Έκλειψη στο Ζώδιο του Καρκίνου, θα έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους ανήκουν στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, και Αιγόκερους), και οι οποίοι είναι γεννημένοι στα ημερολογιακά διαστήματα, από 8 έως 12 Ιανουαρίου, από 8 έως 12 Απριλίου, από 10 έως 14 Ιουλίου, και από 11 έως 15 Οκτωβρίου. Επίσης σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες η Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 18° – 22° των παραπάνω Ζωδίων.


 

Σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή, στις 21:21 το βράδυ της Παρασκευής με συντεταγμένες Αθήνας, γίνεται η πρώτη έκλειψη της νέας χρονιάς.

Είναι μια Σεληνιακή Έκλειψη παρασκιάς και δυστυχώς είναι από τις εκλείψεις που πραγματικά θα σκιάσουν ή ακόμα και θα σκοτεινιάσουν εντελώς ψυχολογία και διαθέσεις.

Για κάποιους, με σημεία ή πλανήτες στην 20° μοίρα των παρορμητικών, η έκλειψη αυτή έχει ήδη ενεργοποιηθεί, με το πέρασμα του πλανήτη Κρόνου από την 20° μοίρα του Αιγόκερω στις 20 Δεκεμβρίου του 2019, και λειτουργώντας συνδυαστικά με την Ηλιακή Έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου 2019, έχει φέρει ήδη γεγονότα.

 

Είναι μια Έκλειψη που πραγματοποιείται στο Ζώδιο του Καρκίνου και έτσι η επίδρασή της έχει να κάνει με θέματα, οικογενειακής θαλπωρής,  με τη μητρότητα, το συναίσθημα, και την ασφάλεια.

Αντιπαραθέτει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, όπως αυτές ορίζονται κοινωνικά, απέναντι  στην ανάγκη μας να πάρουμε και να δώσουμε πραγματική προστασία.

Φέρνει στο προσκήνιο έντονη συναισθηματική φόρτιση η οποία πηγάζει από μια βαθιά σύγκρουση.

Είναι ένα κοντράστο ανάμεσα στην νοσταλγία μας για επιστροφή στον άχρονο χρόνο της παιδικής ηλικίας και της ανεμελιάς, και το αυστηρό συντηρητικό τοπίο της καθημερινής μας ζωής.

Είναι η ψυχολογική φόρτιση, καθώς από τη μία είναι επιτακτική η ανάγκη για μεταμόρφωση και αναγέννηση συναισθηματική, και από την άλλη, έντονος ο φόβος μπροστά στην επικείμενη αλλαγή.

Είναι με λιγότερο λογοτεχνικούς όρους, η κόντρα ανάμεσα στις βαθύτερες ανάγκες μας, και της επιταγές, τις ευθύνες και την ωριμότητα της ενήλικης ζωής.  Μιας ζωής που καθορίζεται και αξιολογείται συνήθως με όρους επιτυχίας και καταξίωσης. Επιτυχίας και κύρους το οποίο πολλές φορές έχει χτιστεί με κόστος συναισθηματικό και διατηρείται μέσα σε συμβάσεις.


Ένα πέπλο υπερβολικού συναισθηματισμού θα σκιάσει σχέσεις και συνεργασίες για όσους από εσάς τυχαίνει να έχετε προσωπικούς πλανήτες η σημεία του ωροσκοπίου κοντά στις μοίρες 19° με 22° των Παρορμητικών.


ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

 

Η Έκλειψη αυτή συνδυάζεται και συμπίπτει με τρία σημαντικά αστρολογικά γεγονότα:

  • Γίνεται δύο ημέρες μετά τη σύνοδο του πλανήτη Δία με τον Νότιο Δεσμό στην 8° 26’ του Αιγόκερω.
  • Μία ημέρα μετά την Έκλειψη έχουμε την ορθοδρόμηση του πλανήτη Ουρανού ο οποίος επιστρέφει ορθόδρομος στις 11 Ιανουαρίου.
  • Και φυσικά δύο ημέρες μετά, στις 12 Ιανουαρίου έχουμε την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα, μια πολυσυζητημένη σύνοδο, τα αποτελέσματα της οποίας θα τα δούμε να ηχούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

Η σύνοδος αυτή αποτελεί ένα κομβικό σημείο αναδόμησης σε κάθε επίπεδο. Είναι το κλείσιμο ενός κύκλου και η αρχή μια νέας, επίπονης ίσως γέννησης / αναγέννησης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας κύκλος ο οποίος έχει ήδη φέρει τους τελευταίους 18 μήνες, και που θα συνεχίσει να φέρνει για το μεγαλύτερο μέρος του 2020, σημαντικές αλλαγές και γεγονότα σε Αιγόκερους, Καρκίνους, Ζυγούς και Κριούς, γεννημένους στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου, στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου αλλά και στα μέσα του δευτέρου δεκαημέρου, καθώς η επίδραση των εκλείψεων σε συνδυασμό με τη σύνοδο των δύο πλανητών, είναι για αυτούς ισχυρότερη.

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν συνδυαστικά.

Moon, Full Moon, Moonlight, Before Lunar Eclipse

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, όπως και ο Ερμής είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και ταυτόχρονα σε αντίθεση με τη Σελήνη.

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις.

Επιταγές, επιταγές, επιταγές, ηθικές, επαγγελματικές, οικογενειακές.

Συναίσθημα ή λογική, ένστικτο ή ευθύνη, ώσμωση ή οριοθέτηση, και η αίσθηση της ασφάλειας να δέχεται την πίεση από το βαρύ πυροβολικό Κρόνου – Πλούτωνα, οι οποίοι αναμοχλεύουν μέσα μας την ανάγκη για υπεύθυνη αλλά και δύσκολη μεταμόρφωση.


Η πίεση και οι αυξημένες αυτές απαιτήσεις συμβαίνουν ενώ παράλληλα ξεκινάει ένας κύκλος όπου θέλουμε να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας για αλλαγή, ελευθερία και ανεξαρτησία.

Είναι ο πλανήτης Ουρανός, που μετά από μια μεγάλη περίοδο επανεξέτασης του τι χρειαζόμαστε για να νιώθουμε ελεύθεροι, γυρνάει ορθόδρομος τώρα, και μας δείχνει ξεκάθαρα προς τα πού είναι το αίσθημα της ασφάλειας και πως αυτό συνδυάζεται με την λαχτάρα μας για αυτόνομη έκφραση.

Και εδώ ακριβώς είναι που έχουμε την κόντρα.


Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο πίεσης από τη σύνοδο Ήλιου-Κρόνου, την υπαρξιακή αναδόμηση του Ήλιου – Πλούτωνα, και τις όχι ψυχαναγκαστικές, ούτε φοβικές, αλλά σίγουρα βαριές και εμμονικές σκέψεις που δημιουργεί ο Ερμής στη σύνοδό του με τους δύο πλανήτες…

… η απελευθέρωση κατανοούμε αμέσως ότι είναι δύσκολη υπόθεση.

 

Πολλαπλές πιέσεις λοιπόν, αλλά σκεφτείτε, αν είστε από αυτούς που δέχονται έντονα την ενέργεια αυτής της έκλειψης, ότι είστε ένα διαμάντι που ακόμα είναι στο στάδιο της δημιουργίας του.

Ένα διαμάντι που σχηματίζεται καθώς οι ασφυκτικές πιέσεις μετασχηματίζουν (Πλούτωνας), τη δομή (Κρόνος), του πυρήνα σας (Ήλιος), φέρνουν ευαισθησία και ευάλωτη τρυφερότητα (Σελήνη στον Καρκίνο), μέχρις ότου να γίνει η ποθητή αναγέννηση και δημιουργηθεί η κρυστάλλινη και αστραφτερή νέα μορφή.

Παραδείγματα του πως μπορεί να λειτουργήσει αυτή η έκλειψη:

  • Πίεση και σκληρή δουλειά η οποία μέσω υπευθυνότητας και ηθικής θα θέσει γερές βάσεις για Αιγόκερους, Ταύρους, Παρθένους (20° – 22°)
  • Απαιτήσεις και έλεγχος από άτομα κύρους ή εξουσίας δημιουργούν συνθήκες πίεσης, έλλειψης πίστης στον εαυτό μας και δύσκολες συγκυρίες σε επαγγελματικά. Δυσκολίες επίσης σε αισθηματικά αλλά και οικονομικά θέματα για Καρκίνους, Ζυγούς, Κριούς με προσωπικούς πλανήτες η σημεία στις μοίρες 18° – 22°
  • Προσοχή σε χειραγωγικές συμπεριφορές από το σύντροφό μας, καθότι όσοι από εσάς έχετε την Αφροδίτη στην 22° του Παρορμητικού Σταυρού μπορεί να βρεθείτε σε διλλήματα και πιέσεις στις σχέσεις σας. – Προσοχή επίσης σε απρόσμενες εγκυμοσύνες, καθώς η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα σε σκληρή όψη με την Αφροδίτη μπορεί να φέρει επισημοποίηση σχέσης λόγω εγκυμοσύνης, η οποία να μην είναι εντελώς «τυχαία» αλλά προσχεδιασμένη χειραγώγηση!

Όπως είπαμε και στην αρχή η έκλειψη πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά τη σύνοδο Δία – Νοτίου Δεσμού.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην πιεστική ενέργεια της έκλειψης, και για να αντέξουμε την πίεση χωρίς να σπάσουμε, αλλά αντίθετα να γίνουμε το διαμαντάκι που λέγαμε, χρειάζεται:

  • Διαμόρφωση νέας ηθικής στάσης χωρίς τα λάθη του παρελθόντος
  • Απαλλαγή από καρμικό φορτίο μέσω συγχώρεσης
  • Να απορρίψουμε θέματα κοσμοθεώρησης και φιλοσοφίας που δεν εξυπηρετούν αλλά αντίθετα πρέπει να μείνουν πίσω
  • Να προσέχουμε τις υπερβολές, την αμετροέπεια αλλά και να αποφύγουμε την επανάληψη κακώς κείμενων

Είναι κομβικό το σημείο αυτό, είναι κομβικό το 2020 κοινωνικά και προσωπικά για όλους.


Η Έκλειψη αυτή ανοίγει ή συνεχίζει τους κύκλους της πίεσης αλλά για κάποιους αποτελεί την αυλαία για καταστάσεις που χρόνιζαν.

Πραγματοποιείται ακριβώς απέναντι από την Ηλιακή Έκλειψη της 13ης Ιουλίου του 2018, η οποία έγινε στις 20°41’ του Καρκίνου.

Με την έκλειψη κλείνει λοιπόν οριστικά κύκλοι οι οποίοι άνοιξαν ή ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018, ειδικότερα για όσους έχουν ωροσκόπο η μεσουράνημα κοντά στην 20° μοίρα των παρορμητικών.

 

Επίλογος

Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Καρκίνο, της 10ης Ιανουαρίου, είναι μια πιεστική έκλειψη, η οποία φέρνει δύσκολες συνειδητοποιήσεις.

Ζητά συγχώρεση, απομάκρυνση από καρμικό φορτίο, και αναθεωρήσεις ζωής, αλλά ταυτόχρονα μας ανοίγει το δρόμο για νέα εξελικτικά μονοπάτια, έστω και δύσβατα.

Εσείς που επηρεάζεστε περισσότερο, να θυμάστε το…διαμαντάκι!

Γιατί ο τρόπος που ανταποκρινόμαστε στην πίεση και τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας, καθορίζει και τη συνέχεια.

Θέλει υπομονή, υπευθυνότητα, ηθική και εγκράτεια.

Πιεστείτε… υπεύθυνα.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Τύπος Έκλειψης: Σεληνιακή Έκλειψη Παρασκιάς

Κύκλος Saros: 144

Ορατή από την Ελλάδα.

 

Δείτε την εκπομπή μου με τη Νανά Βαγενά για όλες τις εκλείψεις του 2020, εδώ:

Εκλείψεις 2020 και η Επιρροή τους

Ανδρέας Υφαντής


“Sharing is Caring” – Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR