ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ – 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018: Εμείς στο κέντρο των εξελίξεων

Sharing is caring:

New Moon Aries April 2018


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 26° 02’ του ζωδίου του Κριού. Επηρεάζει έντονα Κριούς, Ζυγούς, Αιγόκερους, και Καρκίνους, πού έχουν γεννηθεί κοντά στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή τον Ωροσκόπο τους, στις μοίρες 24° – 28° των Ζωδίων του Παρορμητικού σταυρού.


Η Νέα Σελήνη του Απριλίου πραγματοποιείται το βράδυ της Κυριακής.

Κάθε Νέα Σελήνη αποτελεί το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου και όταν λαμβάνει χώρα στο παρορμητικό, δραστήριο, δυναμικό και πλήρως ενεργητικό ζώδιο του Κριού αποτελεί κάτι παραπάνω από μια αρχή. Λειτουργεί περισσότερο σαν μια αυθόρμητη συνειδητοποίηση που γεννιέται  μέσα μας και μας ωθεί να δράσουμε, άμεσα και δυναμικά.

Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη στον Κριό έχει για έναν επιπλέον ακόμα λόγο το χαρακτήρα της ξαφνικής συνειδητοποίησης αφού ο Ήλιος και η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον πλανήτη Ουρανό.


Αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια αφύπνιση.

Είναι μια παρόρμηση που μας ωθεί σε δράση.

Απρόβλεπτη και αντισυμβατική αλλά συνάμμα ανανεωτική.


Σηματοδοτεί για τις δύο επόμενες εβδομάδες, ένα διάστημα, όπου βαθιές μας ανάγκες για αλλαγή έρχονται στο προσκήνιο και μας κινητοποιούν.

Πιθανές εκφάνσεις αυτής της Νέας Σελήνης στον Κριό και σε όψη με τον πλανήτη Ουρανό είναι:

  • Θέματα τα οποία σχετίζονται με το εγώ και την ανεξαρτησία μας έχουν πλέον τον χαρακτήρα του επείγοντος.
  • Επιθυμούμε να ελευθερωθούμε από ανθρώπους ή καταστάσεις που μας κρατάνε πίσω.
  • Νιώθουμε ότι ήρθε ο καιρός να θέσουμε τις βάσεις για περισσότερη ψυχολογική ανεξαρτησία και είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τις όποιες επιλογές μας.
  • Εκδηλώνουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες χωρίς να μας νοιάζει πλέον το πώς θα το πάρουν οι άλλοι.
  • Είμαστε φορτισμένοι με νεύρο και έξαψη για την επικείμενη ανανέωση.
  • Θέλουμε το καινούριο γεμάτοι με ανυπομονησία και χωρίς καμία πρόθεση για συμβιβασμούς.
  • Αναζωογονούμε σχέσεις και εκφραζόμαστε ερωτικά με προκλητικό τρόπο.

Στο χάρτη της Νέας Σελήνης στον Κριό, ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα.

Η βιάση με την οποία θέλουμε να ξεκινήσουμε καταστάσεις πιέζει και εμάς τους ίδιους. Είναι βαθύτατη η ανάγκη μας για το καινούριο και στην προσπάθεια μας να το κάνουμε γρήγορα πράξη δημιουργούμε μόνοι μας ψυχαναγκασμό στον εαυτό μας.

Όμως πραγματικά δεν χρειάζεται να πιεζόμαστε καθόλου, ούτε και να πιέζουμε τους άλλους. Αυτό γιατί ο Πλούτωνας -πέρα από το τετράγωνο που κάνει με τα δύο Φώτα, βρίσκεται επίσης σε όψη εξαγώνου με τον Δία, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον ίδιο το σπόρο αυτής της Νέας Σελήνης εμπεριέχονται και οι δυνατότητες για την ποθητή ενδυνάμωση και μεταμόρφωση μας.

New Moon Aries April 2018 GR

Ο Άρης ως κυβερνήτης του ζωδίου του Κριού, είναι χορηγός της Σελήνης και του Ήλιου, και από το ζώδιο του Αιγόκερου υπαγορεύει ότι πρέπει θα πρέπει να θέσουμε σε εκκίνηση τις νέες επιδιώξεις μας με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο.

Ο Άρης επίσης, κάνει ταυτόχρονα όψεις εξαγώνου με τον Ποσειδώνα και με τον Δία και θέτει έτσι τις βάσεις ώστε οι πράξεις μας να χαρακτηρίζονται από εμψύχωση, ήθος αλλά και να είναι τελικά δημιουργικές και ωφέλιμες. Ακόμη περισσότερο σε αυτό βοηθά και το τρίγωνο που ο κόκκινος πλανήτης κάνει με την Αφροδίτη.


Δεν υπάρχει καμία όψη τετραγώνου ή αντίθεσης που να εμποδίζει τον Άρη, τον κυβερνήτη της Νέας Σελήνης, να ξεκινήσει τη δράση.

Είναι όμως όλα πράγματι τόσο εύκολα;

Όχι ακριβώς, γιατί η Νέα Σελήνη στον Κριό κρύβει μία παγίδα που θέλει προσοχή.


Ο Ερμής είναι στάσιμος την ώρα που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη και έτοιμος να ορθοδρομήσει. Αυτό από τη μία είναι καλό γιατί η σκέψη θα καθαρίσει και θα διεκδικήσουμε την ανανέωση μας βλέποντας καθαρά.

Από την άλλη όμως, ο Ερμής προσεγγίζει σε όψη τετραγώνου τον Κρόνο, ο οποίος σε λιγότερο από δύο μέρες μετά την Νέα Σελήνη, στις 17 Απριλίου, αναδρομεί από την 9η μοίρα του ζωδίου του Αιγόκερου.

Αυτό σημαίνει πως ό,τι και αν μας ωθεί να αλλάξουμε αυτή η Νέα Σελήνη, ό,τι και να διεκδικήσουμε για τον εαυτό μας, όποιες πρωτοβουλίες και να αποφασίσουμε, θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα.

Αυτό γιατι:

Σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ πιθανό η αρχική βιάση της Νέας Σελήνης να μετριαστεί σταδιακά όσο περνάνε οι μέρες και τελικά η σκέψη μας να γίνει συντηρητική και να μην πάρουμε τελικά τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Σε διαπροσωπικό επίπεδο, το πώς επικοινωνούμε την εικόνα μας και τα θέλω μας χρειάζεται προσοχή, αφού οι παρεξηγήσεις, οι δυσκολίες στην επικοινωνία, αλλά και οι καθυστερήσεις στα όσα έχουμε σχεδιάσει, θα τείνουν να εμφανίζονται όλο και περισσότερο, καθώς ο Ερμής και ο Κρόνος θα πλησιάζουν μεταξύ τους και όσο κατευθυνόμαστε προς την Πανσέληνο στις 30 Απριλίου.

Όμως σε κάθε περίπτωση, αυτή η Νέα Σελήνη στον Κριό, και ανάλογα το πώς εναρμονίζεται με τον προσωπικό χάρτη του καθενός από εμάς, είναι σημαντική. 

Είναι μια Νέα Σελήνη που παρόλο τον αντισυμβατικό και πιεστικό χαρακτήρα της για άμεση αλλαγή, και ανεξάρτητα από το πόσο άμεση ή όχι θα είναι η απόκρισή μας σε αυτή, αυτό που κάνει είναι να μας θέσει ενεργά στο κέντρο των εξελίξεων.

Εξελίξεις  που ξεκινούν από εμάς, και για εμάς.

 

 

Ανακαλύψτε το πως επηρεάζει η Νέα Σελήνη τον προσωπικό σας χάρτη και δεχτείτε την υπόσχεση της για ανανέωση.

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply