ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ – 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017: Κοσμοπολίτικη Σπίθα

Sharing is caring:


Η Νέα Σελήνη  γίνεται στην 26η μοίρα του Τοξότη και επιδρά στα Μεταβλητά Ζώδια (Τοξότες, Ιχθύες, Δίδυμους, Παρθένους) καθώς και σε Λέοντες και Κριούς που έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο. Επηρεάζει επίσης όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στην 26η μοίρα των Ζωδίων αυτών.


Η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη στις 18 του μήνα.

O Ήλιος και η Σελήνη ενώνονται στις 18 Δεκεμβρίου και η ένωση τους σηματοδοτεί, όπως κάθε Νέα Σελήνη, μια νέα συνειδητοποίηση. Η περίοδος που ακολουθεί τη Νέα Σελήνη είναι το ιδανικό διάστημα για να ξεκινήσουμε κάτι καθώς έχουμε διάθεση και νιώθουμε αναζωογονημένοι.

Ειδικά αυτή η Νέα αυτή Σελήνη λειτουργεί ανανεωτικά και επιδρά θετικά αφού γίνεται στον Τοξότη, ένα φιλικό και πρόσχαρο ζώδιο, και συνοδεύεται από αρκετές θετικές όψεις.

Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο αισιόδοξο που διατηρεί ανοιχτούς ορίζοντες και διευρυμένη αντίληψη.

Μια Νέα Σελήνη εδώ φέρνει όρεξη για νέες αναζητήσεις στη ψυχή και το πνεύμα μας, και μας κάνει να προσδοκούμε με ενδιαφέρον τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας. Μας φέρνει την επιθυμία να είμαστε ανοιχτοί και αληθινοί με εμάς και ειλικρινείς με τους άλλους, αφού η ειλικρίνεια και η ευθύτητα είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου.

Μετά το βαθύ ψυχολογικό σκάψιμο της προηγούμενης Νέας Σελήνης στο Σκορπιό, και τις δύσκολες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε τα όσα ανασύραμε με την Πανσέληνο στους Διδύμους, τώρα επιτέλους έχουμε αμεσότητα, ανανέωση και αναζωογόνηση.

Τώρα είμαστε αισιόδοξοι, και με την Αφροδίτη να κάνει σύνοδο με τη Νέα Σελήνη βγαίνουμε προς τα έξω όχι μόνο με θετική αύρα αλλά και με αυθόρμητη λάμψη και χάρισμα. Ξέρουμε την αξία μας και είμαστε σε αρμονία με τα συναισθήματα μας. Νιώθουμε ότι αρέσουμε και είμαστε δημοφιλείς. Είμαστε τρυφεροί, κεφάτα φιλικοί, κοινωνικοί και το κυριότερο διψάμε για νέες εμπειρίες.


Αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια κοσμοπολίτικη σπίθα η οποία αποτελεί το έναυσμα για να ξεκινήσουμε κάτι νέο γεμάτοι ενθουσιασμό.


Δίπλα στα δύο Φώτα και σε σύνοδο επίσης με την Αφροδίτη ο Κρόνος, εκδηλώνει τη νέα αυτή εξωτερίκευση του “είναι” μας, προσθέτοντας της την αναγκαία σοβαρότητα και μετριάζοντας τις υπερβολές. Εμείς οι ίδιοι μας παίρνουμε σοβαρά.

Τυχόν νέες σχέσεις που θα προκύψουν δε θα είναι επιπόλαιες, και στο όποιο ξεκίνημα, νέα μας προσπάθεια ή απόφαση που θα πάρουμε, θα έχουμε την αποδοχή, την υποστήριξη και το σεβασμό από τους συνεργάτες, τους φίλους ή τους συντρόφους μας.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που έχει αυτή η Νέα Σελήνη είναι ότι ο Ουρανός από το ζώδιο του Κριού είναι σε όψη τριγώνου με όλους τους πλανήτες που ανέφερα παραπάνω.

Αυτό μας δίνει τον αέρα ελευθερίας να εκφραστούμε. Ο Oυρανός σε τρίγωνο με την Αφροδίτη φέρνει ευχάριστες αλλαγές στην κοινωνική και ερωτική μας ζωή, και μας εκπλήσσει με ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Αν και μπορεί να ξεκινήσουν αντισυμβατικά ή να γίνουν σε ασυνήθιστες συνθήκες, οι γνωριμίες αυτές έχουν μεγάλη πιθανότητα να εξελιχθούν μακροπρόθεσμα.

Ο Δίας και ο Άρης βρίσκονται σε σύνοδο στο Σκορπιό και έτσι κάθε μας δράση, απαραίτητο στοιχείο για κάθε νέο ξεκίνημα, ευνοείται. Αν προσθέσουμε στην σύνοδο αυτή και την όψη τριγώνου που κάνει ο Ποσειδώνας και με τους δύο πλανήτες, τότε μιλάμε για εμπνευσμένη και δημιουργική δράση.

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη ευνοεί τα εγχειρήματα αλλά από την άλλη χρειάζεται να μετριάσουμε τον υπέρμετρο ενθουσιασμό της. Ειδικά στην περίπτωση αυτή που ο Δίας, ο κυβερνήτης πλανήτης του ενθουσιώδη Τοξότη, κάνει όψη τετραγώνου με τους δεσμούς της Σελήνης, που σημαίνει… προσοχή στις υπερβολές.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι ο Ερμής παραμένει ανάδρομος για λίγες ακόμα ημέρες μετά την Νέα Σελήνη, ενώ ταυτόχρονα είναι σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα. Ας σκεφτούμε λοιπόν αρκετές φορές πως θα κινηθούμε και προτού να δράσουμε, ώστε να αποφύγουμε λάθη επιπολαιότητας και υποκειμενικές αξιολογήσεις.

Η Νέα Σελήνη στις 18 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία Νέα Σελήνη για το 2017. Και ναι, για κάποιους από εσάς, ανάλογα με το πώς επιδρά στον προσωπικό σας χάρτη, μπορεί να είναι μια ιδανική ευκαιρία να θέσετε σε κίνηση καταστάσεις οι οποίες θα φέρουν επέκταση στο 2018.

Το σίγουρο είναι ότι υπόσχεται μια γιορτινή περίοδο γεμάτη έξαψη και περιπέτεια!

Εύχομαι σε όλους και όλες, μια καλή και δημιουργική εορταστική περίοδο Καλά Χριστούγενα και Χρόνια Πολλά!


Ανακαλύψτε το πως επηρεάζει η Νέα Σελήνη τον προσωπικό σας χάρτη και δεχτείτε την υπόσχεση της για ανανέωση.

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply