ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ – 29 ΜΑΪΟΥ 2018: Έναστρη Νύχτα

Sharing is caring:

Full Moon in Sagittarius


Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 08° 10’ του ζωδίου του Τοξότη. Επηρεάζει έντονα Τοξότες και Διδύμους, καθώς επίσης και Παρθένους και Ιχθύες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο, αλλά επίσης και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο κοντά στις μοίρες 6° – 10° του Μεταβλητού σταυρού.

Ειδικά με την Πανσέληνο αυτή, το Μεγάλο Τρίγωνο μεταξύ, Αδροδίτης, Δία και Ποσειδώνα, επηρεάζει όσους έχουν πλανήτες η σημεία του ωροσκοπίου τους ανάμεσα στις μοίρες  8° – 18° του Καρκίνου, του Σκορπιού, και των Ιχθύων.


Μια Πανσέληνος η οποία ξυπνάει μέσα μας το αίσθημα της περιπέτειας πραγματοποιείται στις 29 Μαΐου. Ένα Φεγγάρι που μας γεμίζει θετική ενέργεια.

Επιτέλους, μετά από μια περίοδο έντονων Φεγγαριών τα οποία έθεσαν κρίσιμα ορόσημα και αποτέλεσαν σημαντική αφορμή για αλλαγές και εξελίξεις σε πολλούς από μας, ο ουρανός είναι και πάλι καθαρός.

Μπορούμε να σταθούμε ξανά κάτω από το φως του φεγγαριού, να αισθανθούμε τη νυχτερινή αύρα και να θαυμάσουμε το υπέροχο θέαμα πάνω από το κεφάλι μας.

Μπορούμε να πάρουμε μια βαθιά ανάσα, να εισπνεύσουμε τον καθαρό αέρα στην ηρεμία της νύχτας, καθώς τα αστέρια που τρεμοπαίζουν μας καλούν και πάλι σε μακρινά ταξίδια.

Η θετική ενέργεια που έχει αυτή η πανσέληνος είναι μια έκκληση προς εκείνο το μέρος της ψυχής μας που αποζητά, περισσότερο από κάθε τι, την επέκταση. Το κομμάτι μέσα μας που θέλει να εξερευνήσει και να ανακαλύψει, μια έκκληση προς μια παιδική λαχτάρα που μας φωνάζει, “τρέξε, πήδα το φράχτη, κατηφόρισε τρέχοντας το δρόμο, βρες που σ’ οδηγεί!”.

Αυτή είναι η φύση του Τοξότη, του ζωδίου όπου η Σελήνη βρίσκεται σε αυτήν την πανσέληνο. Ενθουσιασμός για κάθε τι το πρωτόγνωρο.

Το συναρπαστικό συναίσθημα αυτής της Πανσελήνου στον Τοξότη εκδηλώνεται ως κάτι το φυσικό και είναι η πολύ-αναμενόμενη απελευθέρωση της έντασης που αισθανθήκαμε τον προηγούμενο μήνα.


Αυτή η Πανσέληνος είναι μια θετική αποκορύφωση

που συνοδεύεται από συναισθήματα ολοκλήρωσης.


Δεν είναι ασυνήθιστο όταν η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο αισιόδοξο και επεκτατικό Ζώδιο του Τοξότη, να έχει θετική ενέργεια, αλλά σ΄ αυτή τη συγκεκριμένη πανσέληνο υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που ενισχύουν ακόμη περισσότερο το θετικό της αποτέλεσμα.

Η αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης, που συμβαίνει όταν έχουμε πανσέληνο, συνήθως προκαλεί κατακλυσμιαία συναισθήματα και εσωτερική ένταση.

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Πανσελήνου αυτής επειδή η αντίθεση βοηθιέται από τις όψεις που κάνουν τα δύο Φώτα με τον πλανήτη Άρη, οποίος βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου.

Ο Ήλιος από τους Διδύμους είναι σε όψη τρίγωνου με τον Άρη, ενώ η Σελήνη είναι σε όψη εξαγώνου με τον κόκκινο πλανήτη. Αυτές οι ταυτόχρονες αρμονικές όψεις απαλύνουν την συναισθηματική ένταση και της δίνουν διέξοδο μέσω της δράσης.

Αισθανόμαστε ενεργητικοί και αναζωογονημένοι, σίγουροι και τολμηροί, είναι κίνητρο μας το  εκφραστούμε με το δικό μας ιδιαίτερο τρόπο και δεν μας νοιάζει ν’ αφήσουμε τον κόσμο να μάθει το πώς αισθανόμαστε.

Δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της ανάγκης μας για ένα προσωπικό μας όραμα και της επίγνωσης του ποια είναι τα δεδομένα μας.

Έχουμε εξετάσει τα δεδομένα, έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και έχουμε μετατοπίσει τη στάση μας. Τώρα πια μπορούμε ν’ αρχίσουμε να διαμορφώνουμε ένα νέο όραμα ή να αρχίσουμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα ήδη υπάρχον.

Με αυτή την πανσέληνο γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε και γνωρίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε.


Αυτή η πανσέληνος μας βάζει σ’ ένα ταξίδι για να ανακαλύψουμε την εσωτερική μας αλήθεια

και μας γεμίζει επίσης με το θάρρος να την εκφράσουμε.


Δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές όψεις που να κάνουν τα δύο Φώτα.

Μόνη αυτός ο σχηματισμός Σφήνας που υποδηλώνει, μεταρρυθμιστική δράση (Άρης στον Υδροχόο), η οποία εκδηλώνεται σαν αποτέλεσμα αληθινών συναισθημάτων (ο Άρης στον Υδροχόο σε εξάγωνο με τη Σελήνη στον Τοξότη), που η εξωτερίκευση τους μας βοηθά να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας με αυτοπεποίθηση, (ο Άρης στον Υδροχόο τρίγωνο με τον ‘Ήλιο στους Διδύμους).

Ναι, στεκόμαστε κάτω απ’ τα αστέρια και απολαμβάνουμε τον νυχτερινό αέρα, καταλαβαίνουμε τη μεγάλη εικόνα και αισθανόμαστε έτοιμοι να πηδήξουμε στο πρώτο τρένο με προορισμό νέες συγκινήσεις.

Είναι μια πραγματικά μια πανσέληνος που μας γεμίζει ενέργεια!

 

Ο δεύτερος λόγος για την εκπληκτική ενέργεια που έχει αυτή η πανσέληνος είναι ο σχηματισμός Μεγάλου Τριγώνου μεταξύ του Δία, του Ποσειδώνα και της Αφροδίτης.

Αυτό το θαυμάσιο Μεγάλο Τρίγωνο στα Ζώδια του Νερού δίνει έμφαση στις πιο θετικές συναισθηματικές μας ιδιότητες.

Ο Δίας σε όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα φέρνει όραμα, όνειρα, ηθική πίστη, συμπόνια και πνευματική συνείδηση. Αυτές οι ιδιότητες είναι συμβατές με την ανάγκη για ένα πραγματικό όραμα που εκφράζει η Σελήνη στον Τοξότη και αφού ο Δίας κυβερνά τη Σελήνη, γινόμαστε πολύ πιο εύκολα συντονισμένοι σε τέτοια συναισθήματα.

Ο Δίας σε όψη τριγώνου με την Αφροδίτη προσελκύει καλή τύχη, φέρνει χαρά και ευχαρίστηση, καλόβολα συναισθήματα, εκτίμηση για την αγάπη και την τέχνη και κοινωνικές επαφές. Μέσα σε όλη αυτή τη θετική διάθεση, ο ενθουσιασμός μας αναδύεται ακόμα πιο εύκολα.

Η Αφροδίτη σε όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα είναι η αγάπη για το ιδεώδες αλλά και το ιδεώδες της αγάπης. Είναι η ονειροπόληση για κάτι το υπερβατικό. Είναι μέσα από αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη και γεμάτη έμπνευση αντίληψη που οι κεραίες μας αφυπνίζονται, γεμίζουμε αισιοδοξία και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια νέα περιπέτεια.


Αυτή η πανσέληνος είναι μια ώθηση να ταξιδέψουμε προς τα έξω …

αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα ταξίδι προς το εσωτερικό και το μέσα μας.


 

Είναι μια πολύ δυνατή περίοδος για να νιώσουμε συναισθηματική απελευθέρωση και για να ανοίξουμε τους εαυτούς μας σε νέες δυνατότητες.

Αυτή είναι η και η στιγμή να θέσουμε στους εαυτούς μας κάποιες σημαντικές ερωτήσεις και να έχουμε το μεγάλο όραμα που θα μας δώσεις τις απαντήσεις εκείνες που μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές.

 

 

SUPPORT COSMOS OF ASTROLOGY


COSMOS OF ASTROLOGY MOVED TO AN UPGRADED HOSTING PACKAGE Cosmos of Astrology site has been upgraded and is now giving you quality astrology combined with speed! Dear readers, Cosmos relies on your help to continue to provide for you, not only the best content, but also a smooth and fast internet experience. If you feel so, make a donation to actively support and show your appreciation! Thank you!
Your support makes a big impact. Any gift amount is greatly appreciated.

THE IMPORTANCE OF AN ASTROLOGICAL READING

Andrew Ifandis approaches the horoscope as a portrait of a person’s inherent potential. A reading can reveal your natal chart’s dynamics, prepare you for the future and can constructively help you towards awareness, self-realization and externalizing of your most creative.

 

GET YOUR OWN READING! GO TO SHOP


© Andrew Ifandis-Cosmos of Astrology No part of this article may be used without written consent of the author, unless credit and reference to this website are provided.
Posted in GR

Leave a Reply